selamlar

Kullanıcı avatarı
MERDAN
Mesajlar: 956
Kayıt: 01 May 2007, 22:14

Mesaj gönderen MERDAN »

Sevgili kızılırmak,
Espri anlayışının bu kadar kıt olabileceğini tahmin etmemiştim doğrusu.. Ee madem öyle o zaman daha açık yazmak lazım demekki.. Gerçi yapılan espriyi açıklamak pekte hoş bir şey değildir, işin bütün zevki kaçar ama.. ne yapalım ki mecbur kaldım.

Bak, karpuz esprisi bizim buralarda, geç gelip, erken dönmek isteyen misafirler için kullanılan çok yaygın bir latifedir.

Hem o senin dediğin uzun yıllar önceydi.. şimdi çok şeyler değişti çook.. artık her mevsim herşey bulunabiliyor.. kışın, kavun karpuz domates salatalık vs. yazınsa, portakal limon ayva hatta marul havuç bile bulunuyor. Üstelik ithal tropikal olanları da cabası.. kivisi, ananası, avakadosu vs. ne ararsan.. neyse burayı manav reyonuna döndermeyelim şimdi.. eskiden, yav şu hacılar gelsede şöyle bol bol hurma yesek diye dört gözle beklerdik dönüşlerini.. şimdi hurma da her mevsim bulunuyo artık.. dedimya çok şeyler değişti diye..

Bunlar neysede.. beni esas üzen insanlarında çok değişmesi, bildiğin gibi değil.. kimseye güven kalmadı. Hele bazıları varki, söyledikleri başka, yaptıkları bambaşka.. yani söyledikleriyle yaptıkları birbirine taban taban zıt.. biz münafık deriz öylelerine, sizde ne denir bilmem. Ahh neler çekiyoruz onlardan neler bir bilsen.. bazılarını tanıyamıyoruz, ama onların çoğunu tanıyabiliyoruz.. nasıl mı ? canım bizimde kendimize özgü bazı kriterlerimiz var işte.. Mesela onlardan birini söyleyim sana istersen: muharrem ayı gelince, özellikle muharremin 10'unda bunlar aşure tatlısı yerler (bu tatlı yaz-kış hatta 4 mevsimde yapılabiliyo) ayrıca çeşitli eğlencelerle kutlamalar filan yaparlar. Bizde onlara bakıp şıp diye tanırız işte..

Birşey alamadan gitmene çok üzüldüm inan ki.. yani kusura bakma ama kabahat sende kardeş, o kadar ısrar ettik kalmadın naapalım..
Bak yine kaçmaya çalışıyorsun !! oldumu ya ? oysaki daha konuşacak çok şeyimiz vardı.. inanki konuşa konuşa bir yerlere varırız belki diye baya bi ümitlenmiştim.. Hani ne demişler insanlar konuşa konuşa dimi ? İmam Ali de (a) diyorya hani: "insan dilinin altında gizlidir" diye.. ama sen kendinden pek bahsetmedin.. ne olduğunu anlamadan apar topar gidiyorsun.. biraz sabırlı ol hele, ne biliym geldiğin yerlerden filan bahset biraz, bilmediklerini sor öğren mesela.. böyle kaçmakla olmaz ki.. Yaw ammada ayran gönüllüymüşsün ha.. ya madem bu kadar çabuk sıkılıyorsun, o zaman hiç gelmeseydin bilader.. altı kırmızı mumla mı davat ettik seni ? tööbe tööbe.. yani hepsi bu kadarcıkmıydı ? hayret.. bazıları hep böyle yapıyor nedense.. bir laf atıp kaçıveriyorlar.. tıpkı apartman kapı zillerine basıp kaçan mahallenin yaramaz çocukları gibi..

Neyse, aslında daha çok şeyler söylemek istiyorum ama, hem yanlış anlamandan endişe ediyorum, hemde sen çabuk sıkıldığın için hani yazı uzun olunca okumazsın belki diye düşündüm.. onun için burda kesiyorum.

Haa unutmadan, eğer bir daha gelirsen şu "espri algılama proğramı ayarlarını" iyice düzelt de öyle gel olur mu ?
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

KIZILIRMAK yazdı:neyse herhalde bu kadar espirisel yaklasım yeter

dediğim gibi her şeyi güzellikler kurtaracak.


hoşca kalın

bu sondu

saygılar.

ya ben bunlari anlamiyorum bir türlü , adamlarin bazilari agizlarina geleni sayiyor, bizde hakaret etmeden yinede onlara bazi seyleri anlatamya calisip aciklik getirmeye calisiyoruz, tabiki nabza göre cevap ... sert ve hakaret icerikli elestirilere bazen sert cevaplar vermeye mecbur kaliyoruz olmuyor ..bazilari adam gibi girip yumusak bir dille soru soruyor müdahale etmeyip isi bilen kisilere birakiyoruz oda olmuyor ..bazilarina espiri yönden yaklasiyoruz havayi yumusatmak icin ee.. oda olmuyor ..peki napalim simdi ... oturup onlarin hakaretlerini okuyalim, asagilamalarini okuyalim ,bizde kulagimizi, agzimizi, gözlerimizi, o üc maymun gibi tikiyalim öylemi .. bir kelime agzimizdan cikmayi görsün hemen Nazli Bebekler gibi " aha bana bunu söyledin ben gidiyorum küstüm " deyip daha dogru dürüst tanismadan kacip gidiyorlar ..sonrada "ya ben oraya gittim gericiler yobazlar " falan, fasa fisolarla yaygara yapiyorlar..öyle konusyoruz yok , böyle konusuyoruz yok , pekide Kardesim nasil tavir takinalim ? sen konus kendini tanit bizde seni dinliyelim .. amada alingansin vallah ya ... bende bazi sitelere girip yazilar yazdigimda mesela (Bektasi Sitelerine) adamlar bana demediklerini birakmiyorlar yani agza alinmiyacak kelimeler " Yobaz ,gerici , ajan, Usak , vs vs ..." bazilarida afedersin bel alti küfürleri bile basiyor ..nedenide sadece 12 imamlarin hadislerini anlatip onlarin önüne ne Bektasi ne sunun bununun sultanini koymayin dedigim icin ...yazilar silniyor ,adabtasyon oluyor birde kendileri istedigi gibi yazilari silip kafalarina göre cevap yaziyorlar ....simdi kardesim tamam gidecegini yaziyorsun ...ama sunu düsün.. biz sana agir hakaret etmedik, seni dislamadik, yazilarini silmedik, adaptasyon yapmadik ..sadece tanismamiz icin espri yönle sana yakalasmaya calistik oda olmadi ( hani siz insanlara hosgörüyle yaklasiyordunuz ...yaaa)..sana bir taviseyde bulunuacagim ..ricam . Su Bektasi sitelerine gir ve oraya yaz bakalim 12 Imamlardan hadisler yani, namaz, oruc gibi Imamlarimizin söylentilerini, Hadislerini yaz bakalim ve bekle sana neler yazacaklar ozaman belki kafan "Zing" ederde anlarsin kimlerin daha gerceklere yakin oldugu...sadece sunu yaz mesela 12 Imamlar Semah dönmüsmü,Alevilik Ali gibi yasamakmi , yoksa Alinin önüne bektasi getirip Üretilmis geleneksel Alevilgin izinden gitmekmi diye yaz ..bak ozaman nasil "Hosgörülerini " sana gösterecekler ..bir dene istersen

birde oyuncagi elinden alinan cocuk gibi davranmanda biraz tuhaf yani ne deyim simdi ..kalsan iyi olur derim ..istedigin elestirileri yaz ..kendinden biraz anlatta bizde ona göre terlik giyelim degilmi ...
AZADİ
Mesajlar: 125
Kayıt: 24 Ara 2006, 20:57

Re: selamlar

Mesaj gönderen AZADİ »

Herşeyi güzellik kurtaracak.

Şarkı sözü gibi. zülfü Livanelinin bu türden bir şarkı sözü vardı galiba.
Sende romantik solculardan olmalısın.
Hiçbirşeye çare bulamayınca baktınki daha da batıyorsun patlat birşarkı çal bu gece.

Herşeyi güzellik kurtaracaksa bütün Güzellikler Kuran ve ehli beyt'tedir.


Eğer iman etmiyor ve Allahtanda korkmuyorsanız bari şu dünyada özgür kişiler olun.

Şehidlerin Efendisi Hz.İmam Huseyin (a.s)
Cevapla

“Öneri, Eleştiri ve İstekleriniz” sayfasına dön