20 Mayıs ABM toplantısı

Cevapla
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

20 Mayıs ABM toplantısı

Mesaj gönderen Musa Özateş »

Ankarada 20.5.2007 tarihinde ABM nin yani alevi-bektaşi meclisinin toplantısı yapılacakmış.Bana gönderilen basın açıklamasında özetle şöyle deniliyor:


BASIN AÇIKLAMASI

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından organize edilen 2007 ALEVİ BEKTAŞİ MECLİSİ’ne, Türkiye’nin 81 ilinden, Avrupa’nın 25 ülkesinden, Alevi İnanç Önderleri, Alevi Kanaat Önderleri, Aydınlar, Ozanlar, Sanatçılar, Alevi-Bektaşi STK-DKÖ Temsilcileri, Alevi-Bektaşi Yöre Derneklerinin Başkanları, Muhtarlar, Yerel Yöneticiler, İş adamları/kadınları, Medya çalışanları katılıyor. ABM katılımcıları Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik sürece ve genel seçimlerde Alevilerin tavrına ilişkin görüşmelere öncelik verecektir. ABM’nde ortaya çıkan öneriler, fikirler çerçevesinde oluşacak görüşler ABF ve AABK merkez yönetimi tarafından kamuoyuna ve basına duyurulacaktır.

Alevi Bektaşi Meclisi, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, hukuki ve demokratik kriz karşısında Alevi-Bektaşi toplumun görüşlerini öne çıkaracaktır. Alevilerin kendilerine ve Türkiye’ye ilişkin demokratik taleplerini siyasilere iletecektir. Alevi-Bektaşi Meclisi ortak akıl, ortak güç ve ortak tavır oluşturarak, sivil baskı gücünü yaratmanın adı olarak üzerine düşen sorumluluğu kararlı şekilde sürdürecektir.

İnkar ve İhmal Değil, Çözüm ve Diyalog
84 yıldır inkar ve ihmal edilmiş Alevi sorununun, artık ertelenemez olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu nedenle 2007 seçimleri, Aleviler açısından, siyasi partilerin birer sınav niteliğindedir. Şimdi çözüm ve diyalog zamanıdır. Siyasi partileri açısından önemli bir demokrasi sınavı niteliğinde olacak bu seçimlerde, Alevilere ilişkin hangi tavrı ve stratejiyi benimseyecekleri önemlidir.

Dışlama Değil, Temsil Hakkı: Siyasi Partilerin Halen Vakti Var!
Alevilerin ve demokrasinin acil ihtiyaçları karşısında, Siyasi partilerin çözüm paketlerini “sözde değil, özde” olarak görmek istiyor. Siyasi partilerin, Alevilerin siyasal alandaki temsiliyetine ve Alevi sorununa ilişkin, ABF ve AABK’ya hangi somut öneriler ve çözüm önerisi ile geleceklerini bekliyoruz. Artık gönül alma ziyaretlerine değil, çözüm paketlerinin sunulduğu ziyaretlere kapımız açık olacaktır. ABF ve AABK olarak temel amacımız demokrasi, laiklik ve eşitliktir. Sosyal bir Türkiye özlemidir. ABF ve AABK olarak, “Laik ve Demokratik Bir Türkiye” İstiyoruz. Siyasi partilerin 20 Mayıs 2007 tarihine kadar zamanı iyi kullanmaları gerekir.

Çözüme Ortak Olun
ABF ve AABK tüm siyasi partilere “çözüme ortak olun” başlık bir rapor sunmuştur. Bu rapor Türkiye’nin genel sorunları ile birlikte Alevilerin sorunlarına ilişkinde tespitler ve çözüm sunmaktadır. Biz şimdi siyasi partilerin önce ülkenin ve Alevilerin sorunlarına ilişkin somut öneri ve çözümlerini görmek istiyoruz. Artık “cak” “cuk”lu vaatlere kapalı olduğumuz bilinmelidir. Solda güç birliğinin yaratılmasına ilişkin ABF ve AABK oldukça yoğun bir çalışma sürdürmüştür. Geniş tabanlı bir güç birliğini engelleyenler ve buna taraf olmayanları uyarmak istiyoruz. Birleşin! Halk uyarmak zorunda kalmasın!

Türkiye ve Avrupa çapında ilk kez bu kadar geniş ve kapsamlı katılımın sağlandığı ve 20 Mayıs 2007, saat 10.00’da HBAKV Salonunda yapılacak Alevi Bektaşi Meclisi toplantısına basınımızın değerli temsilcilerini saygı ile davet ediyoruz.

Alevi Bektaşi Federasyonu
Turan Eser, Genel Sekreter

Yorumlarınızı beklerken önce kendi yorumumu aktarıyorum:

Aslında ateist olmalarına rağmen halkı kandırmak için alevi olduklarını söyleyen bu adamların elinde ekonomik güçleri var,avrupada ısıtılıp kotarılan projenin gönüllü piyadeliğini yapıyorlar.
Bİrkaç amaçları var sıralıyorum:
1-Bunların en önemli amacı Alevi hlkının 12 imamların bilgileriyle tanışmalrını ve kaynaşmalrını önlemektir.BU yüzden şiiliğe terminolojik anlamda bile karşı çıkıyorlar.
2-Bunların kitabı Kuran değildir ve zaten aksinide iddia etmiyorlar,hatta bazen açık açık biz müslüman değiliz dyebiliyorlar.
3-Sİyasi yol çizeceğiz söylevleri de tamamen palavra aslında uzlaşacakları ve kendilerinden birkaç kişiyi meclise sokacak parti arıyorlar.Basın bildirilerinden bile bu belli oluyor bu kadarda cahiller ve siyasetten anlamıyorlar ama buna rağmen alevi halkına önderlik yapmaya kalkıyorlar,sanıyorlarki üç beşi meclise girince laik demokratik türkiye idealleri gerçekleşecek.
4-Asla omurgalı izzetli ve onurmlu tavırlar sergilemeleri beklenemez çünkü mahşeri hiçbir kaygıları ve kavgaları yok.
5-laik demokratik türkiye söylevlerinin içi boş ve bunu bile bile söylevi kullanıyorlar.
6-hem aleviyiz diyorlar hemde solda güçbirliği söyleviyle kendilerini sola hapsediyorlar,bilmiyorlarki alevilik solun yada sağın üzerindedir.
7-sanıyorlarki bilinçsiz yığınların çoğunlukların biryerlerde toplanmasıyla sorunlar çözülecek,bu kadarda basiretsizler.
8-2007 seçimleri sınavmışta,önemliymişte,daha 2007 seçimlerinin tıkanmış sistem anlamında hiçbir şeyin çözümü olamayacağını dahi göremeyecek kadarda siyasi öngörüden yoksunlar.
uzatmıyorum Allah(cc)bunlara ve bunlardan medet umanlara akıl fikir versin....
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

Ülkemizde Alevilere karsi büyük oyunlar ve tefrikalar dönüyor . Bazi örgüt ve kurumlarin (Bektasi örgütlerinin ) kendilerinin sözde (!) Alevi olarak nitelemeleri ve Alevi olarak göstermelerinin arkasinda süphesiz Amerikan -Israil Politkasi gizlidir.!!! Bugün ABD Baskan yardimcisi Dick Cahney ve Condolizza rice gibi savas cigirtkanlari , bazi satilmis arab ülkelerinin liderleri ile temasa geciyor ve o ülkeleri ,Iran Islam Cumhuriyeti (Alevi-Sii Devleti )ne karsi kiskirtma politikalari uyguluyorlar ,misal: ne zaman Amerikan bakanlarindan biri Suudi Arabistana gitse hemen arkasindan Selefi Vahabi Terrör hocalari, Siilere karsi ölüm fetvasi cikariyorlar , buna parantez olarak Ülkemizdeki yani kendilerini ( Alevi ) olarak niteleyen Bektasi Örgütü aynen Selefi vahabiler gibi arkasindan , semposyomlar, toplantilar düzenleyip, Aleviligi Siilikten ayirip Alevi Gencligini Sii düsmani yapmya calisiyorlar (Selefi Vahabi örgütleri gibi !!) Perde arkasindaki AMAC Cemevlerindeki Yeni nesil Alevileri bozuk düsünceleri ile asimile edip Sii Düsmani yapmaktir : ( Allah korusun ) yarin Amerikan ve Israilin fitnesi ile Türkiye- Iran arasinda dostluk bozulur ve savas cikarsa, bugünün sistemi Asimile olmus Alevileri bu savasta en ön safta kulanacaklardir !! ve olan yine bizim topluma olacak ve digerleri ise avuclarini sivasliyacklardir ! uzun lafin kisasi.. ne zaman Aleviler Ehli Beyt ilmine ait bir tek Kitab dahi ellerine alsalar, Alevilerin icerisine birer kanser tümörü gibi giren adinada Bektasilik denen örgüt hemen kelime oyunlari ile Alevileri 12 imam Düsüncesinden uzaklastirip , türlü oyunlarla fasa fisolara basvuruyorlar ...Dikkat edilirse Vahabiler ne kadar Sii düsmani ise , Bektasilerde , Siilige ve Ehli Beyt mektebine karsi bir okadar düsmandirlar !! . Ve bunlar sadece su üstünde olan köpüklerden ibarettirki Hakktan faydalanip Batili savunuyorlar ! Aslinda kim " bizler Anadolu Alevi Bektasileriyiz SIZLER Sii probagandasi yapiyorusnuz " diyen Kisi-ler Süphesizki Amerikanin ,Israilin ,Vahabi Selefilerin dili ile konusuyorlar demektir !!!

Allah Toplumumuza hideyet nasip eylesin .
AZADİ
Mesajlar: 125
Kayıt: 24 Ara 2006, 20:57

Mesaj gönderen AZADİ »

Alevi toplumunu üzerinde sadece hak iddia deip hizmetten bihaber ve siyasi odakların yörüngesinde sadece zamanın şartlarından menfaat dileyen bu tür oluşumlar sadece geçici ve ksıtlı bir sonuç çıkarır.

Kurumsal anlamda Alevilerin kendilerini bunların karşısında oluşuma girişmesi. belirsizliğe doğru giden macerayı gerçek olan Kuran Ve ehli beyt yolunda örgütleyip tavır almaları belkide şuan için en çok özlem duyulan bir konudur.
Ama ne yazıkki bu konuda işler sadece söz atışmasına dönüşüyor.
Hatta diyebilirimki bazıları diyecektirki siz ne derseniz deyin biz bildiğimiz yolda gideceğiz. Nedenmi imansızım ama para bende.

Ben örgütlemişim ben insanları temsil ediyorum. Haklılarda batıla sarılınca birçok fesatçının gözleri bu topluma yönelip acaba daha nazıl yolundan saptırırım hesapları yapılmaktadır.

Amerika İsrailin fonksiyonunu burada dile getirmek gerçekliğine rağmen sadece iddadır. Bunun gerçekliğini somut olarak göz önüne koymak gerekir.
Bu kurumları iyi tanımak ve topluma anlatmak gerek.
Bu konuda değerli abilerimden varsa ellerinde bilgileri paylaşmalarını talep ediyorum.
ve uygun olan tarzda bunu halka anlatmaktan başka çaremiz yok.
Eğer iman etmiyor ve Allahtanda korkmuyorsanız bari şu dünyada özgür kişiler olun.

Şehidlerin Efendisi Hz.İmam Huseyin (a.s)
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

Mesaj gönderen can »

bende sık sık ve her fırsatta laik olalım laiklikten taviz vermeyelim laflarını duyuyorum.ben laikliğe karşı değilim-ama hangi inanç önderi tebaasının yön verdiği kişilerin inancında dindar olmasını bunu hayatına şekillenmesini istemez tabiki
ister...ama bu insanlar istemiyor dini sosyal hayatınızdan çıakrın demeye getiriyorlar.alevilik adına olimpiyat statlarında binleri toplayıp semah gösterilerinden başka ne yaptılar...hangi islam tarihi 14 masum ile ilgili kitap bastırıp gençlik kolarıyla bunu gençlere dağıttılar!!!!değerlerimizden uşaklaştırılıyoruz demeyeceğim zaten yeterince uzaklaşmışız bunun üstüne birde uzaklaşıp başka edindiğimiz değerlerdende uzaklaştırılıyoruz diye feryat ediyorlar...sonrada halka değerlerinize sahip çıkın diyorlar.sen ne verdin ne bekliyorsun!!! ince politikalarına dikkat edelim.ayrı bir hz ali ayrı bir imam yaratma amacındalar....ve 72 millete bir gözle bakma sözleride çıkar kokuyor.hiç samimi değiller.
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön