Pkk Kan Kaybediyor

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

Pkk Kan Kaybediyor

Mesaj gönderen helindem »

PKK KAN KAYBEDİYOR

Her geçen gün biraz daha taban kaybeden PKK’da, vazgeçmediği şiddet kullanma tehdidi ve ırkçı görüşleri nedeniyle yoğun kopuşlar yaşanıyor. Basın yayın organlarında yer alan haberlerde bölücü örgüte katılımın yüzde 80 azaldığı belirtiliyor.
Bu gerçeğin, geçenlerde İstanbul'da yakalanan bir örgüt mensubunun ifadelerine de yansıdığı görülüyor. Örgüte katılımların eski dönemlerde binlerle ifade edildiğini belirten E.A. isimli teröristin, "Daha önceki dönemlerde ayda 300 kişi İstanbul'dan Kuzey Irak'a gelerek örgüte katılırdı. Son dönemlerde ayda en fazla 10 kişi PKK'ya katılıyor." şeklinde konuştuğu vurgulanıyor. Söz konusu teröristin verdiği bilgiye göre; Türkiye dışında bölücü örgüte en fazla İran'dan katılım oluyor. Bu ülkeyi Suriye ve Iraklı Kürtler izliyor. Dağdaki teröristlerin ise keşif uçakları ve hava harekatı nedeniyle psikolojilerinin bozuk olduğu aktarılıyor. E.A., "Çok sayıda örgüt mensubunun kaçmak için fırsat kolladığını" söylüyor.
İstanbul'da Zeytinburnu'nda yakalanan E.A., son dönemlerde yeni eleman katılımı konusunda büyük sıkıntı yaşandığını kaydediyor. "Örgüt yeni militan bulmakta zorlanıyor." diyen E.A., PKK'ya katılımın en büyük sebebinin ise ekonomik zorluklar olduğunu anlatıyor. Ayrıca, dağdaki teröristlerin psikolojilerinin bozulduğunu, kaçmak için fırsat kolladıklarını, kaçamayanların ise intihar etmeyi bile düşündüğünü açıklıyor.
E.A, ifadesinde, terör örgütü kamplarında verilen siyasi ve askeri eğitim konularını anlayamadığı için aç bırakıldığını, dayak yediğini ve bir bardak çay için örgüt mensuplarının güvenini kazanmaya çalıştığını belirterek, “Terör örgütünden insanlık dışı muamele dışında bir şey görmediğini”, dile getiriyor.

E.A’nın, “Etkin pişmanlık yasası sayesinde çok sayıda insanın serbest kalmasının PKK liderlerini fazlasıyla endişelendirdiğini” itiraf ettiği, bu durumun da PKK yöneticilerinin kaçışlar konusunda yaşadıkları paniğin boyutlarını daha iyi yansıttığı kaydediliyor.
PKK’nın şiddet uygulamaları ve örgüt içindeki antidemokratik uygulamalar ve terörden uzak yeni bir yaşam kurma arzusu devam ettiği sürece, örgütten ayrılanların sayısında her geçen gün artış olacağı görülüyor.
Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön