Cem ve Cem Evi Gerçeği

3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

hakikat can,
Öncelikle şunu anladığımı söylemek isterim: Sen ezberden konuşuyorsun. Ortaya attığın herhangi bir hakiki bilgi yok. Birilerinin ağzından ezberinden konuştuğun belli.
İran Şiiliği! Ya Dünyada İrandan başka Şii yok mu? niye Irak değil, Suriye, Lübnan, Bahreyn değil de İran? İşte bu da sizin ezberci olduğunuzu gösteriyor.
Madımakta ölen herkesin Ataist olduğunu söylemedim. Siz, bizim gibi Ehl-i Beyt'e muhtaç olan insanları bu yolun mehdisiymiş gibi sunuyorsunuz biz buna karşıyız. Sizin gibi çok bilmişleri çok gördük, Aleviyim deyipte 12 İmam'ın 14 Masum'un isimlerini dahi bilmeyenleri çok gördük. İmam Ali as'ın bazen susmasının bazen savaşmasının nedenlerini kavrayamayan sözde Alevileri çok gördük. Kuran ve Ehl-i Beyt'in emri namazı(salat) reddedip sunni tasavvuf geleneğinden gelen kültürel ayini benimseyenleri,
Hz Ali'nin lakabıu olan Ramazan ismine ne derece düşman olduğunuzu ve karşısına başka başka farz olmayan oruçları farz gibi sunduğunuzu,
72 millete bir bakıyoruz deyip, sunnilere, ataistlere ve bizim dışımızdaki tüm inançlara kendi sitelerinizde nasıl hoşgörülü olduğunuzu ama bizi adaptasyonlarla susturmaya çalıştığınızı,
cemlerde şarhoş dedelerizin nefsine uyarak verdiği fetvalara aldanıp, dem diye nasıl şarap içtiğinizi, sonra da bunu batını manaya yorarak, sapıklıklarınza ilahi boyut kazandırmak istediğiniz de çok çok gördük merak etmeyin.
Cenazeleri cemevlerinde kaldırmadan önce, nasıl pazarlık ettiğinizi, o, şu, bu parası diye nasıl milyarları ceplerinize aktardığınızı çok gördük.
Kuran'ı eksik bulup, yanlış bulup sonra nasıl Kuran okuyup milyarları ceplerinize indirdiğinizi de çok gördük,
Çaresiz insanları kandırarak onların ziynet eşyalarını nasıl oyunlarla gaspettiğinizi de gördük.
Biz uyardık insanımız bu sömürü zihniyetinden uzak dursun diye Bir musibet bin nashattan iyidir. Nitekim öyle de oldu. Artık inandıramıyorsunuz. Çünkü siz isteseniz de istemesenizde UYANIŞ başladı. Ve biz uyanışın ilk haykırışlarıyız. Haberin olsun!
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

Sillik kimsenin babasinin mali degildir ! bunu iyi bilin ! bizim ne Irancilikla nede Iranin cikari fasa fisolari ile ilgmiz alakamiz olmaz ! Bizler Aleviyiz Alevilik Siilik oldugunu ve hangi manaya geldigini daha evelde yazmistim hatta burdaki büyklerimin özelikle Mücahid ve diger büyüklerimin Siiligin ne demek oldugunu hangi manaya geldigi yazilarinida hatirlatmak isterim, onlarin yazilarini okumanizi öneriyorum ...yazilariniza bakilirsa asiri kin ve Nefrtele olayrlari takip ettiginizi ve Siilige ( Ali Taraftarligina ) bilmedende olsa karsi ciktiginizi ve Sebatayist Bektasi dedelerinin agzi ve düsüncesi ile konustugunuz gösteriyor , arastirmadan incelemende Duvar örüp bizleri yargilamamanizi öneriyorum... Ehli Beyt inancinda Tevella ve Teberra inanci vardir yani Ehli Beyti seveni ( ister irakli ister kürt ister cinli ister alman vs vs ) kim olursa olsun sevmeyi dost bilmeyi emerder.. digeri ise ( Ehli Beyt düsmanlarindan kim olursa olsun uzak durmayi emreder ) ama bu hükmleri cigneyen dostan cok düsmani kabul eden ve "72 millete saygiliyiz hösgörülüyüz " diyen bektasiler , Ehli Beyt Hükümlerini ayaklar altina aliyorlar...!

Iranla sadece Ehli Beyt sevgisi bizleri bagliyor ve hatta sadece iran degil bugün Irakta , Lübnanda ve taaki Afrikadaki Ehli Beyt dostlari ve bu sevgi bizleri bagliyor ..! cemevlerinde dört duvar dibinde Saz calip hikaye dinleyip ona buna asilsiz ifitira eden Dede namzetleri ise bu birlik ve sevgi bagini koparmak icin "aman onlar iranci , aman onlar gerici ,,Sivas madimak ,biz Sii degliz, anadolu alevileriyiz vs vs " diyerek aklinizi celip Aleviligi Siilikten ayirip Vahabilestimek istiyorlar . siz ise bunun farkinda degilsiniz ...bir düsünün !
hakikat
Mesajlar: 11
Kayıt: 26 Nis 2008, 09:18

Mesaj gönderen hakikat »

Evet doğrudur ezbere konuşuyorum. Yunus Emre gibi, Pir Sultan gibi, Nesimi gibi ezbere konuşuyorum ben.

Gayrıdır her milletten
Şu bizim milletimiz
Hiçbir dinde bulunmaz
Din ve diyanetimiz

İkiliği terk et birlik makamını tut.
Canlar canın bulasın iş bu dirlik içinde
Oruç, namaz, zekat, hac suç ve cinayet.
Fakir bundan uzaktır gerçeğe erenler içinde.

diyor Yunus Emre. Ezbere konuşuyor işte. Bu sözler kafirlik belirtisidir zaten.

Bakın Pir sultan ne diyor?

Bende bir kardaşla kavil tutmuşum
Erkan kapısına gelip yetmişim
Erenlerin ateşiyle pişmişim
Neyleyim yanmayı söndümde geldim.


Bu da kafirlikliktir gerçi. Uzatmak anlamsız. Ben size bir şeyleri kabullendirmeye çalışmıyorum. Sadece görüşlerinize eleştiri sunuyorum.

Selametle. Yolunuz açık olsun.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

zaten si SIKISINCA careyi Siirlerde gazellerde bulursunuz ,biz size kafirsiniz demedik ,kompleksiniz varsa sizin sorununuz , Biz sadece Aleviligin gelenekler ve kültürellige baglanmamasini ve Alevileri sömüren Bektasilerin tuzaklarina düsülmemesini acikladik ve bazi örenekler vede Tecrübelerimizi ortaya koyduk ..siz bunu idrak edemiyecek kadar zayifsaniz ve careyi siir gazellerle örtmeye calisip , kaciyorsanz sizinde yolunuz acik olsun diyorum ..bizden söylemesi. ancak yolunuza giderken Pir Sultani, Bektasilerin yalanlarina Alet etmeyin .
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

Ya ne güzel taktik değil mi? Sıkıştı ya bizim onun hakkındaki onun düşünceleri hakkındaki görüşlerimizi hemen Hz. Pir Sultan'a yönlendirmek için; sanki biz Pir Sultan'a söylemişiz bunca şeyi görüntüsü vermek için hemen konuyla alakasız iki dörtlük yaz. Sonra ben görüşlerimi yazıyorum de işin içinden sıyrıl. Yemezler arkadaş! Buradakilere yediremezsin. Bunun gibilerini çok gördük. Kendini Pir Sultan'la kıyaslamaya utanmıyor musun? O, Kuran'a ve Ehl-i Beyt'e bağlı bir Alevi-Caferi idi. Dönen dönsüz dedi, ben dönmem dedi bu Al-i Muhammed yolundan. O hakikatleri söylediği diye şehit edildi. Çünkü o Kuran'a Ehl-i Beyt'e bağlıydı. Bak tarihe bekalım şu Bektaşilik tarikatından kaçı zulme uğramış. Osmanlı'da katledilenlere hep Rafizi ve Kızılbaş denilmiş. hangisinden Bektaşi diye bahsedilmiş? Ama yok sen bunları göremezsin görsen de kabul etmezsin. Biz sana güzel güzel üslupla anlatmaya meylediyoruz, sonra tepemize çıkıyorsunuz, anlamıyorsunuz. En güzeli kökten sertçe ifade etmek!
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
hakikat
Mesajlar: 11
Kayıt: 26 Nis 2008, 09:18

Mesaj gönderen hakikat »

Hiç bir belge göstermeden ezbere konuşuyorsun diyorsunuz. Bende size Aleviliğin temelinde yatan kişilerden dörtlükler yazıyorum. Bu sefer onları kabul etmiyorsunuz. O dörtlükleri ben yazmadım. Şiilik ve Caferilik açısından değerlendirin içinden sizin dediğiniz gibi bir Alevilik çıkacak mı?

En güzeli kökten sertçe ifade etmek!
Eyvallah.
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

hakikat eğer gerçekten bir şeyler paylaşacaksan ve bunu taassupsuz yapacaksan önce kaynaklarımızı belirleyelim.
Alevi'nin temelde iki kaynağı vardır. Bunlar Kuran ve Ehl-i Beyt'tir. Yani Kuran'ın Ehl-i Beyt'tin yorumuna göre yorumlamaktır. Bunların dışında bu iki emanete ters düşmeyen her türlü bilgi kaynak olabilir. Ancak iki emanetle çelişmemesi gerekir. 7 ulu ozanlarımızın eserleri ise ikincil kaynak olabilir. Onlar yüce zatlardı ama onların masum olmadığını da unutmamak lazım. Nasıl hadislerin uydurması varsa deyişlerinde uydurması vardır. İşte bunları edebî bilgilerle inceleyip sahtesini ayrımak lazım.
Şiirlerden konuşacaksak, ben sana Şiiliğin Usul-u Din ve Furur-u Din diye sistemleştirdiği inanç ve ibadet esaslarını Alevi edebiyatından delil sunarak ispat edebilirim. Bu çok basit.
Bak kardeşim aklı selim birine benziyorsun. Lütfen biraz düşün. Adil Ali Atalay Vaktidolu Can yayınlarından bundan yıllar önce bir buyruk çıkmıştı. Çok ilginçtir. 7-8 sene önce hazırladıkları yeni buyruk ile o diğer buyruğu karşılaştırdığımızda yenisinde birçok tahrifat yapıldığını gördük. Buna rağmen o buyrukta Şii olduğumuz yazar. Çok şükür ki pek yakında buyruğun orjinalinin çevirisi basılacak. Birilerinin tahrifatı olmamış hali.
Bak Pir Sulran ne demiş:

Biz Muhammed Ali kullarındanız,
Nesl-i âl-i âba soylarındanız
İmam Caferin mezhebindeiz
......................................

Bunu da ben yazmadım!!! Şimdi ezberden konuşmak kolaydır. Halkı kandırmak kolaydır. Nitekim o sözde Alevi büyükleri de bu şekilde kutsal değerlerimizin isimlerini kullanarak halkımızı kandırmaktalar. Aynı Osmanlıdaki gizli osmanlı misyonerleri gibi!!!
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

hakikat yazdı:Hiç bir belge göstermeden ezbere konuşuyorsun diyorsunuz. Bende size Aleviliğin temelinde yatan kişilerden dörtlükler yazıyorum. Bu sefer onları kabul etmiyorsunuz. O dörtlükleri ben yazmadım. Şiilik ve Caferilik açısından değerlendirin içinden sizin dediğiniz gibi bir Alevilik çıkacak mı?


Eyvallah.
biz diyoruz kanit ve belge ancak Kuran ve Ehli Beyt Cercevesinde olur ..Siz dörtlükleri kanit diye sunuyorsunuz ,Biz Imam Ali (as) dan hadis ve kaynak getirdigimizde , sizde Asik Mahsuni,Asik Gülabi , Feyzullah cinar,Arif Sag,danmi dörtlükler sunup kacacaksiniz ...?
Bu bir Bektasi Taktigidir SIKISINCA bas dörtlükleri olsun bitsin ve adina kanit deyin ..kardesim, Biz size arastirmanizi incelemenizi öneriyoruz , siz ise inatla bazi konulari öne sürüp yargiliyorsunuz ..is Bektasilerin kafalarina göre uydurduklari dörtlüklerle besliklerle bitmez !! Alevilik incaninin temelinde dörtükler beslikler altiliklar yatmaz ...Cemevi kafasini birakin...Aleviligi ögrenmek isitiyorsaniz Imam Ali nin sözlerinden Ehli Beytin Hadis ve kaynaklarini okuyup kiyaslayin ... ozaman matematik dinine ihityac kalmaz....ayrica bu Sitede Siirler Bölümünde Pir Sultan Abdalin Sözlerininde oldugunu hatirlatmak isterim ...okumanizi tavsiye ediyorum ...
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

Mesaj gönderen Musa Özateş »

Cemevi kelime anlamıyla zararsız binasıda öyle ama iş içinde yapılanlara gelince değişiyor,cemevinin içinde yapılanlar cemevinin ne mal olduğunu ortaya koyuyor ve yapılanlar yezidi şeyledr islam dışı şeyler 12 imamlar gelseydi cemevine gidenleri kırbaçla bile kovalarlardı,işte birtane örnek,bu ramazan bayramı istanbulda bir cemevine giden genç birisi bir sitede yaşadıklarını anlatıyor,iyi okuyun:Şeker Değil Ramazan Bayramı"

Dün hayatımda ilk defa bayram namazı için cemevine gittim.İçeri girdim herkes sandalyelere oturmuş namaz filan yoktu ben de oturdum.Bir baktım Adil Ali Atalay var orda.Ve ramazanı anlatmaya başladı bize.Bende pür dikkat dinledim ve aklımda kalanları sizinle paylaşmak istedim.Daha aklıma gelen olursa da eklerim size.Mesela Neden Şeker Bayramı dendiğini ve Şeker Bayramı demenin çok üzücü bir şey olduğunu sizinle paylaşayım.

Ramazan'ın 21.günü Hz.Ali şehit edilmiştir.Ayrıca Hz.Ali camide değil evinden çıktıktan sonra 6.adımında şehit edilmiştir.İşte Muaviye de bunu duyunca bütün herkese haber salmış "Hz.Ali öldü bütün herkese şeker dağıtın" demiş sevinçle ve bu yüzden şeker bayramı olarak gelmiştir günümüze kadar.Bizde yılın 48 haftası cem yapılır yani her 48 perşembe fakat 1 yıl 52 haftadır.Ee o zaman bu dört hafta nerde?İşte o 4 hafta da Ramazandan dolayıdır kutlanmaz.Çünkü Hz.Ali Ramazan Ayı'nda şehit edilmiştir.Bunun üzerine bayram yapmak buna şeker bayramı demek atalarımızın kemiklerini sızlatmaz mı sizce?



Gördünüz mü ? Hz.Alinin ramazanda şehit edilmesi şeklindeki doğru bilginin etrafına bir sürü sapık bilgi ekleyip veriyor,işte bu BEKTAŞİ SEBATAYİSTLERİN çarpıtma yöntemidir,bir doğru 4 yanlış yediriyor,tarihten beri bu yöntemi kullandılar ve halende kullanıyorlar ,işte bu yüzden Alevileri bu pis Bektaşilerin elinden kurtarmak gerekiyor,kim bu noktada zafiyet gösterirse vebal altındadır.Sadece bu cemevi değil tümü böyledir hep islam dışı bilgileri bazı doğruların içine katarak veriyorlar ve alevi genci cahilide bunu yutuyor.
Cevapla

“Cem, Semah ve Saz” sayfasına dön