ırkcılık kavim ayrıcalığının reddi

Cevapla
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

ırkcılık kavim ayrıcalığının reddi

Mesaj gönderen can »

başta islam Peygamberi gelmek üzere gönderilen peygamberlerden hiçbiri ırkçılık veya kavmiyetçiliği onaylamamış bilakis bütün ırk dil kavim milletlere bir gözle bakmışlardır.zira kur'an ı kerim'de de buyrulduğu üzere: ''ey insanlar gerçekten biz sizi bir erkek bir dişiden yaratttıkve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler haline getirdik(ama bunlar asla üstünlük sebebi değildir). hiç şüphesiz Allah katında sizin en üstün olanınız takvaca en ileri olanınızdır''(hucurat/13)
meşhur bir hadiste hz.Resulullah'ın (s.a.a)bir hac merasimi sırasında Mina'da bir devenin üzerinde halka şöyle buyurduğu geçer:
''ey insanlar biliniz ki hepinizin Allah ı birdir.babası bir! ne arabın aceme(arap olmayana) nede acemin araba! ne siyah derilinin buğday tenliye bir üstünlüğü söz konusudur.ne buğday tenlinin siyah deriliye.tek üstünlük takvadır.ey insanlar bana emredileni size hakkıyla iblağ etmiş oldum mu?!( herkes ''evet'' diye bağırınca)''bu söylediklerimi duyanlar duymayanlara duyursun'' buyurdular.(kurtubi tefsiri c9 s.6162)

(NASIR MEKARİM ŞİRAZİ--İNANÇLARIMIZ)
Cevapla

“Araştırma ve Makaleler” sayfasına dön