arkadaşlar okuyun ve yorum yazın (önemlidir)

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

mamilik arkadas

iftira yalan dedigin seyler Hakikatir seni gercekten ayakta uyutuyorlar .asil yobazligi gericiligi tefrikicligi yayan senin savundugun üzerine titredigin ( Sözde ) Alevi önderiyim diyen Sebatayist dedeleridir !!! hic bir dede namzeti bunu tabiki aciga vurmaz , vurmadiklari gibi birkac Ehli Beyt ismini kulanarak Alevileri bu isimler Altinda Asimile edip Yezitlestirenlerde bizzat kendileridir ! burda hatta bazi kisileri kiskirtip "Ikrardan Döndü Katli Vaciptir '"diyen Senin savundugun Vahabi Zihniyetli Dedeler var ve Cinayet islettiren sonrada hic bir sey olmamis gibi Cemevlerinde Toplumu Soyup Sovana Ceviren sonrada "Hösgörü Insan Sevgisinden "dem Vurup Islettirdikleri cinayetleri bu gibi sinsilikle örten Dedeler var ! ve bunlar Mafya usulü Calisip Alevilerin Alevilesmemesi icin Tüm Yezidi ounylarini ortaya koyup Alevi görünerek Alevi Halkini Yezitlestirip Yobazlastiriyorlar !! onun icin onlarin Pisligini bize bulastirmamana bak ,Tek tarafli Düsünüp Sacmalamamaya bak !! Hasan Akca Abimiz Sana örnekler sunmus ,Ayakta uyuyacagina git onlari arastir !!
aglayanmunzur1984
Mesajlar: 93
Kayıt: 14 Ağu 2008, 20:13

Mesaj gönderen aglayanmunzur1984 »

Ali Muhsin

Senin yazilarinda hicbir Hakikat göremiyorum?? Alevi dedeleri her dönemde ve katildigim cemlerde dedelerimiz insanlar güzel ve temiz ögütler vermekte, insanlari sevmemiz, Eline diline beline sahip olmamizi, Allah sevgisini, Kul Hakki yememeyi, kisaca Mümin olmayi ögretiyorlar. 12 Imam ve Peygamberimiz hakkinda hadis ve güzel sözler söylemekteler.
Sana tavsiyem bir gün olursa Cem'e gitmeni ve görmeni isterim. Unutmaki bir Alevi dedesi(mürsid) olmak icin EVLADI RESUl olmak sarttir ve bunuda ispat etmesi gerektir yoksa Mursidlik yapamaz. Hal böyle iken sen kalkip Alevi Dedelerine sebayayist demektesin??
Eline diline beline sahip olmayan Islam olamaz. Sen nekadarda cahil ve kötümser birisin, asil Yezit varsa oda sensin.
Alevi dedelerini kötüleyipte eline ne gececek anlamadim, senin Allah korkusu diye bir seyin yok. Insanlara iftira atmayida birak cunku bizim dinimizde insanlar sevilir insanlara iftira kin kibir gibi seytani hal ve hareketlr sergilenmez.
Söylermisin bana nezaman ve nerde ALevi dedeleri insan öldürmüs?? Insanlari soymuslar??
Yaziklar olsun sana gercektende inanmis olan dürüst ve erdemli islerde bulunanlar Allah icin daha hayirlidir. Gayb ancak Allaha mahsustur, resmen Alevi Dedelerini kötülemek istiyorsun cünkü isinize gelmiyor. Sen önce git Haci ve hocalarin rezaletlerini arastir, buraya gelipte Alevi Dedelerini sahte Haci ve hocalara benzetme. Alevi dedesi olmak icin Halkin o dededen razi olmasi gerek eger Halk dededen razi degilse o kisi dede olamaz ve herzamanda halk ön plandadir.
Sana son tavsiyem önce git bilene danis sonra konus oldumu..hem senin bu sözlerin ancak kendinedir. Herkes O günde ellerinn ve dillerinin yaptiklariyla sorguya cekilecektir o yüzden diline sahip ol...
Gercek Alevi dostlarina selam olsun...
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

aglayanmunzur1984 arkadas

1984 yazdigina göre yasin cok genc ve henüz bazi seyleri idrak edemiyecek kadarda cok Saf Birisisin ...Cemevine gitmemi tavsiye ediyorsun ama Tessekür ediyim ben almayim .sünki ordan yillar evel tamamiyle kopmus biriyim ..

simdi gelelim senin su dede namzetleri dedigin "Sebatayist " Ruhlu kisilere ..unutmaki Muaviyede kendi cabinda Batili Hak gösterip Güzel ve Süsslü Püslü Sözler ile bir Toplumu kandirabiliyordu ve bunu cok iyide yapiyordu sünki Kurnazlik onun kaninda mevcuttu imam Aliye minberlerde küfür eder kendilerini gercek müslüman olduklarini ida ederdi ..iste senin bahsetigin Dedelerin Babalarinda böyledir " bizler gercek Alevileriz Bektasiyiz Diger namaz kilan oruc tutan Aleviler Siidir humeynicidir gerici yobazdir ikardan dönmdüstür," diyerek halk arasinda Tefrikcilik yaparak aynen Muaviye oyunu yapmaktalar !!!. evet bende Cemevlerine gittim hic kimse korkularindan "ikrardan dönsersin , Seni Düsük ilan etttim " korkusuyla Dedelerin yanlarina bile yaklasip onlara soru dahi soramiyorlar , ancak Dedelerin Senin gibi Saf kisileri yanina cagirisa oda sadece Sömürü icin yaklastirirlar ,Cemevine giden hangi biri Dedelerin tahisilini Kuran ve Ehli Beyte bakis acilarini Dünya Ehli Beyt Dostlarina nasil baktiklarina dair bir soru dahi sorabiliyorlarmi ..HAYIR !!! sorsalar dahi "irancisin Humeynicisin , Bizler Arabin Pesinden gitmeyiz ..."deyip kelime oyunlari ile kendilerinin Yol Yezilterinin izlerinden gittiklerinide böylece gizleyebiliyor ve sizin gibileride Muaviye kurnazligi ile üzerimze kiskirtiyorlar !!

bugün Cemevinde hangi Dedeniz 12 imamlara ait bir tek Hadis söylemis ? Caferi Fikih ve Istihadina göre hareket etmis ? Hicbiri !!! sadece Imamlarin isimlerini agizlarinda sakiz gibi cigneyip kulanip bu isimler altinda Alevi Toplumunu her cesit Örgütlerede Pazarlamislardir ve halende öyledir, fakat siz bunlari göremiyorusnuz ....

gelelim senin Söyledigin Dedelerinin Bahsettigi insan sevgisine " ikradan Döndü "deyip kapi aralarinda bazi saf gencleri kandirip Cemevinin Sömürüsünden ayrilan kisileri öldürdüklerinide biliyoruz ve Biz burda bu gibi olaylarada sahit olmusuz !! ve halen Tehditle Zorbalikla bazi kisileri Cemevlerinden ayrilmasin diye ileri gidip hakaret ve Tehtitler savurduklarinida görüyoruz !! ve sonra hic birsey olmamis gibi Hosgörüden insan sevigisinden bahseden senin Sömürgeci Dedelerin ,Saz Semahla iki Süsslü sözler ile Cinayetlerini kapatmasinida cok iyi biliyorlar ..bunlari sen bilemessin tabiki ,,ama hakarete gelince ver yansin atis serbest !!!

oysaki sen burda ahkam kesecegine , önce kendi dedelerinin aslini bir arastir bakalim kim ve ne cikiyor ?! sadece Dedeyim Pirim Babayim diyenler aslinda Alevi ismini kulanan , Sebatayist, ataist , Diyanetci Fetullahci vs kisiler cikar !! ama sizin gibilerin gözlerini öyle kör etmislerki bunu bile aratirmadan acizsiniz !! 12 Imamlarin önüne Haci Bektasi vede nediü belirsiz kisileri öne süren ,Sünni bir Din alimini 12 Imamlardan üstün gösteren bir zihniyet sence nasil Alevi olabilir ?
insanlari Tehit eden senin dedelerin Bugün Irakta Imamlarimizin Türbelerine Yapilan saldiriyi bile gizleyip Yezitler gibi Saz ve Semah senligi yaparak koyun postlarinda oturarak Padisah hayati yasayip "Onlar Sii Biz Aleviyiz Bektasiyiz " diyerek ,Tefrikci Vahabi zihniyetini savunuyorlar ..sen önce sahsima hakaret edecegine lanet yagdiracagina önce sen bir arastir ! lanet ettigim yere beni davet etmende cok safcadir , sen sen ol Mafyaci vede Diktatör Dedelerine fazla güvenmemeye bak ! Eger Alevilik bugüne kadar katliyamlara darbelere maaruz kalmissa ,buda senin savundugun Sözde "Alevi" önderi bildigin fakat gercekte Sebatayist ve Nediü belirsiz Dedelerinin sayesindedir bunu iyi bir düsün ,tarihini gecmisini arastir ....Sonra karsima cik adam gibi yaz ...Herkse Sevdikleri ile yarin mahserde hasr nesr olur..bunu iyi düsün ! simdilik bukadar .. genc arakadas
aglayanmunzur1984
Mesajlar: 93
Kayıt: 14 Ağu 2008, 20:13

Mesaj gönderen aglayanmunzur1984 »

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Peygamberi ve Mâsum "Hata yapmayan" 12
Imamları tanıtmakla bizlere minnet bırakan, kendi rahmetiyle bizleri kötü hareketlerden, batıl düsüncelerden "gidişat'dan" dogrulugumuzun ve de imanımızın olması ile kurtaran Yuce Allah'a hamd-ü senâlar olsun. Yüce Allah'ın Rahmeti ve Selamı Peygamberlerin sonuncusu ve efendisi Hz. Muhammed Mustafa'ya, O'nun Ev Halkı olan Ehl-i Beyt'ine, 12 Imamalara, evlatlarına ve kıyamete kadar onlara uyan insanlara olsun. Göklerin ve yerlerin ağırlığınca, Yüce Allah'ın laneti onlarin düşmanlarina olsun
... "
Cevapla

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön