En Çevreci Arabalar

Cevapla
Muhammed
Mesajlar: 545
Kayıt: 29 Oca 2007, 11:41
Konum: Galu Bela...

En Çevreci Arabalar

Mesaj gönderen Muhammed »

Ford Focus

Resim

Listeye girmeyi başaran tek Amerikan markası Ford oldu. Focus 2 litrelik 4 silindirli motoru ile galon (3,79 litre) başına şehir içinde 38, otoyolda 56 km yol kat edebiliyor. Daha dikkat çekici olanı ise düşük seviyelerdeki emisyon oranı.

Honda Civic

Resim

Honda Civic, benzinli standart modellerinde bu listede yer alan üç modelden birisi. Doğal gazlı veya hybrid'li modellere göre çevrecilik oranı daha düşük olmasına karşın galon (3,79 litre) başına şehir içinde 41, otoyolda 54 km kat edebiliyor. Ultra düşük seviye emisyon oranına sahip olan araç 1.8 litrelik 4 silindirli bir motora sahip.


Honda Civic GX


Resim

GX'e ACEEE tarafından en çevreci otomobil unvanı verildi. 1.8 litrelik 4 silindirli motoruyla müthiş performans sergiliyor. Galon (3,79 litre) başına şehir içinde 38, otoyolda 58 km kat edebiliyor.

Nissan Altima Hybrid


Resim

Toyota'nın hibrit teknolojisine dayanan Nissan'ın ilk modeli. 2.5 litrelik 4 silindirli motorun sahip olduğu sistem, listedeki çoğu arabayla eşleşiyor. Büyük ölçülerdeki bu motoruna rağmen galon başına (3,79 litre) şehir içinde 56, otoyolda 53 km yol kat edebiliyor.


Honda Fit


Resim

Honda, en çevreci arabalar listesindeki en küçük arabasıyla da boy gösteriyor. Benzinli araçta 1.5 litrelik 4 silindirli motor, galon başına şehir içi 45, otoyolda ise 54 km yol alınmasını sağlıyor. Emisyon oranı ise en az etki seviyesinde düşük değerlerde.


Mini Cooper ve Cooper Clubman


Resim

Mini'lerin bu listede yer alması, listenin görünümle alakalı olmadığının da bir göstergesi. Aynı zamanda bu Cooper standart bir model, turbo kompresörlü S modeli de değil. Cooper ve Cooper Clubman, 1.6 litrelik 4 silindirli motora sahip. Galon başına şehir içinde 45 km, otoyolda 59 km kat edebiliyorlar. Emisyon oranları en iyi araçlar değil. Ancak yine de düşük emisyonlu araçlar sınıfında yer alıyorlar.

Smart ForTwo Convertible ve Coupe

Resim

Listeye girmeyi başaran ilk Smart modeli ForTwo. 1 litrelik ekonomik bir motoru ve elektronik debriyajlı vitesi var. Şehir içinde galon başına 53 km, otoyolda ise 66 km kat edebiliyor. Emisyon oranlarına göz atıldığında da ultra düşük emisyon seviyesini yakalamayı başarmışlar. Yine de listedeki diğer araçlar kadar iyi sayılmazlar.


Toyota Camry Hybrid


Resim

Nissan Altima ile benzerlikler taşıyan model, orta boy sedan sınıfında en büyük motor hacmine sahip araçlar arasında yer alıyor. Şehir içinde 53, otoyolda 54 km yol kat eden araç, gelişmiş "parçalı sıfır emisyon" araçlar sınıfına girmeye hak kazandı.


Toyota Corolla

Resim

Corolla en çevreci araçlar listesinde olmayı hak eden bir diğer model. 1.8 litrelik 4 silindirli motoru şehir içinde 43, otoyolda 59 km yol kat etmesini sağlıyor. Emisyon oranı ise onu ultra düşük seviye araçlar sınıfına sokuyor.

Toyota Prius


Resim

Hibrit araçların dedesi denilebilecek bir model. Kinetik enerjiyi dönüştürmek için paralel elektrikli güç sistemi kullanıyor. Düşük hızlarda elektrik gücüyle de çalışabiliyor veya 1.5 litrelik 4 silindirli motorunu kullanıyor. Pirus şehir içinde galon başına 77, otoyolda ise 72 km yol kat edebiliyor.


Toyota Yaris


Resim

Ayrıcalıklı yakıt tasarrufu ile birlikte en çevreci araçlar arasında yer alıyor. 1.5 litrelik 4 silindirli motora sahip olan araç, şehir içinde galon başına 46, otoyolda ise 58 km yol kat ediyor. Emisyon oranıyla da ultra düşük seviye araçlar arasında.

Kaynak: cnetturkiye.com
Cevapla

“Bilim ve Teknik” sayfasına dön