Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mesaj gönderen biralevi »

Amaçları dünyevi kazanç olan bir batıl menfaat şirketi içlerinden bir batılı bir pek yüce! makama getirmek ister.
Başka batıl menfaat ocaklarının da baskısıyla bu atama mahkemelik olur.
Sağımız batıl,solumuz batıl,
Doğumuz batıl,batımız batıl ,
Sanıyorum bizim en önemli dünyevi sınavlarımızdan biriside bu batıllar arasında yaşarken bu batılların rant kavgalarına hiç bulaşmadan yaşayabilmek.....
AZADİ
Mesajlar: 125
Kayıt: 24 Ara 2006, 20:57

ta

Mesaj gönderen AZADİ »

Bismillahirrahmanirrahim

Bu mümkünmü.
Sadece yaşamakmı. Anlayışınızın pasifliği kabul ettiğiniz anlamına gelmediğini düşünüyorum. Buna rağmen uygun hareket tarzını belirlemek konusunda pek bir somut adım görülmemektedir. Ziyaretçi defterinde söz edilen bir yazı dikkatimi çekmiştir. Yani eğer bulunan bölgede oy verilebilecek bir adayın olmaması halinde hiç oy vermemek. Bana kalırsa uygun aday olsun yada olmasın tamamen oy kullanmamaktır. ÇüNki önümüze konulan tercihlerde kişilerin fonksiyonu sadece bu batıl yolların üzerinden geçecektir. Hiç bir zaman kendi özgür iradeleriyle davranamayacaklardır.

Menfaat gütmeden Ülkemizde siyaset yapabilmek imkansızdır. Gönül isterdiki bu düşünceleri geniş halka aktarabilecek bir örgütlenmenin olabilmesidir. Ama şu şartlarda zor görünüyor.
Sadece internet köşelerinde yazmaktan başka çare kalmamış.
Ülkenin bütün dinamiklerini adeta yerin dibine koymuş ve halkı gereksiz uğreşlera meşgul etmişlerken bunca kavram kargaşası ve anlaşılamamnın üzerine kirli siyasetin oyunların alet olmak korkusu olmasaydı belki daha açık bir hareket tarzı benimsenebilirdi.

Yanlış hatırlamıyorsam imamlarımızdan bir söz vardı. Bizim dinimiz siyasetimiz siyasetimizde dinimizdir.

Bu dinin siyasete alet olması yada dini inancı farklı olanların çeşitli baskı ve zulümlere maruz kalması anlamında değildir.

Bu sadece peygamberimizin İslamına has bir uygulamadır.
Zaten diğer dinlerde bu mümkün olamaz. Bunu en iyi uygulayanlar ve günümüze taşıyanlarda İmamlarımız ve onların yolundan gidenlerdir.

İşte bu noktada sanırım kirli siyasetin aleti olmadan kendi özgün tarzımızı ortaya koyabiliriz. Bu konuda akılcı ve azimli olan tüm canların gönlüyle, diliyle, eliyle bu işe el atmaları gerekmektedir.Bu sadece bir öneri.
İnşallah hayırlısı ne ise o olur.

ALLAHA EMANET OLUN.,
Eğer iman etmiyor ve Allahtanda korkmuyorsanız bari şu dünyada özgür kişiler olun.

Şehidlerin Efendisi Hz.İmam Huseyin (a.s)
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön