PKK'DA YAŞANAN KRİZ

Cevapla
helindem
Mesajlar: 331
Kayıt: 03 Ağu 2007, 15:06

PKK'DA YAŞANAN KRİZ

Mesaj gönderen helindem »

PKK’DA YAŞANAN KRİZ

Darbe üstüne darbe alan PKK’da tam bir kriz yaşanıyor. Örgüt mensuplarının kaçmak için fırsat kolladıkları, yıllarca PKK’nın anlamsız şiddetinden rahatsız olan PKK’lıların psikolojik bunalıma girdikleri, hatta içlerinden bazılarının Irak’taki hastanelerde psikolojik tedavi gördükleri bile söyleniyor.

Örgüt içerisinde hırsızlık olaylarının yaşandığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan depolarından gıda maddelerinin çalındığı, söz konusu hırsızlık olayını gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması yönünde talimat verildiği, Mahmur kampında örgüte ait malların çalınarak satıldığı, çözümsüzlük yaşandığı için dedikoduculuğun geliştiği, moral ve güvenin kalmadığı kaydediliyor. Bu arada Behdinan alanında örgüte ait bir cephaneyi satan bir PKK mensubunun da infaz edildiği, alınan haberler arasında.

PKK içerisinde verilen örgütsel eğitimlerde de tam bir kopuşluk, düzensizlik ve hakimiyet kuramama gibi yetersizlikler yaşanıyor. Örgütün geçmiş dönemlerde amacının sözde bağımsız Kürdistan kurmak olduğu, ancak içinde bulunulan dönemde bu amacından vazgeçtiği, resmiyette görev almama ama fiiliyatta her şeye hakim olma şeklinde bencilliklerin hakim olduğu, bireyciliğin çok fazla hüküm sürdüğü, eleştiri adına olumsuz düşüncelerin yaygınlaştırıldığı, kadrolarda negatif üslupların bulunduğu, hiç kimsenin birbirine saygısı kalmadığı, örgüt mensuplarının örgüt paralelinde yayın yapan kanalları izlemek yerine diğer televizyon kanallarını seyrettikleri, sürekli olarak mercimek ve kuru fasulye yenilmesinden şikayetçi oldukları gibi görüşler gündeme getiriliyor. Örgüt mensupları arasında düzenlenen toplantılarda da, “Abdullah Öcalan’ın kendi çizgisini okuduğu veya yazdığı kitaplarla oluşturamayacağı, kendisine halk önderi denilemeyeceği, kadrolardan duyulan ‘Önderliği esas alıyoruz’ şeklindeki söylemlerin ise sadece sözle sınırlı kaldığı çünkü Abdullah Öcalan’ın bireyciliği esas aldığı için benimsenmediği” konuşuluyor.

PKK içerisindeki bu çalkantılar devam ettiği sürece örgütün gelecek günlerde daha da fazla karışacağı düşünülüyor. PKK, kendi kazdığı kuyuya kendisi düşerken, mensuplarının da bu çıkmazdan kendilerini ayrıştıramayacakları, girdaba sürüklenecekleri değerlendiriliyor.

Helin Demir
helindem@mynet.com
Cevapla

“DTP, PKK Yazıları...” sayfasına dön