Halkımız Elbise Bulamıyor başbakanım

Cevapla
AZADİ
Mesajlar: 125
Kayıt: 24 Ara 2006, 20:57

Halkımız Elbise Bulamıyor başbakanım

Mesaj gönderen AZADİ »

Halkımız Elbise Bulamıyor başbakanım

Öyleyse Türban taksınlar.

Bu bir masalmıdır yoksa biz ortaçağ karanlığında yaşayan zavallı insanlarmıyız. Burası Avrupamı.

Halkı ekmek bulamayan Kraliçenin öyleyse pasta yesinler demesi ne kadar gerçeği yanbsıtmıyorsa bugünkü pembe tabloda da Türban takmak hiçbir anlam ifade etmiyor.

Geleceği beraber kuracağız, aydınlanacağız, kalkınacağız derken bizemi hitap ettiler. Yoksa gözuclarında bile göremedikleri halk yığınlarının üzerine sinmiş birkaç azınlığamı hitap etmişlerdi.

Bazen başımıza gelen bir yanılgımı bizi bu durumlara getirdi.

Bir mekanda otururken karşımzda oturan şahıs bizim olduğumuz yöne bakıp birkaç söz sarfeder. Bizde bu yanılgıyla hem karşımızdaki tanımaya ve söylediklerini anlamaya çalışırız. Bu sahipsiz meskende bizi tanıyan birisimi varmış deriz tam birkaç kelime söyleyecekken bunun bir yanılgı olduğunu anlarız.
Oysaki kişi bize değil bizle aynı istikamette oturan başkasına hitap ediyormuş. Bu bir yanılgıdır yanılgının sonucu biraz şaşkınlık olur. Yani fazla zararlı çıkmayız.

Peki ya her zaman yaşadığımız siyasi yanılgıların bize verdiği zararlar. İşte bize hitap ettiğini sandığımız siyasilerin gerçek muhattabı aslında biz değiliz.

Bugün Halkına değil kendisine özgürlük, adalet ve kalkınmayı reva görmüşlerdir.
Özgürlük dedikleri kendisinden başkasını kısıtlamak Adalet dediklerinde kendi haklarını savunmak ve Kalkınma dediklerinde ise malum servetlerine servet katmaktır.

Bu gerçeği görebilen Aziz dostlarımıza Selam Olsun
Eğer iman etmiyor ve Allahtanda korkmuyorsanız bari şu dünyada özgür kişiler olun.

Şehidlerin Efendisi Hz.İmam Huseyin (a.s)
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön