Aleviler nereye gidiyor?

Cevapla
KARAPAPAK MURAT
Mesajlar: 325
Kayıt: 20 Ara 2007, 17:22

Aleviler nereye gidiyor?

Mesaj gönderen KARAPAPAK MURAT »

Bazı insanlara ne konuşsanız boşuna karşınızdaki insanın birşey almaya niyeti yoksa ne anlatırsanız anlatın o sizi anlamayacak ve sizin laflarınızı çarpıtarak size yine de çamur atmaya devam edecektir. Allah bu insanlara akıl fikir versin. Bildiğini papağan gibi söyleyip duran insanlar ya çok iyi bilen yada hiçbirşey bilmeyen insanlardır. Günümüzde birçok sahte aydınlar türemiştir. Gerek ayının ne olduğunun bile farkında olmayan cahil insanladır bunlar. İki kitap okuyarak aydın diye ortaya çıkarlar ancak içi boş aydınlardır bunlar, ateistlik sempatizanlarıdırlar. Ortamına göre ateist ortamına göre bir numaralı alevi fanatiği oluverirler. İnsanlığa üç kuruş faydaları yoktur. Kahvede oturur ve birkaç cahili çevresinde toplayarak kendine toplumda üst bir makam yaratmaya çalışırlar. Başkalarının okumasını istemezler çünkü çevresindeki herkes okusa onlara ekmek kalmayacaktır. Kominizmin sosyalizmin peşinde koşar dururlar. Hiç kendi içinden çıkan Ahmet Yesevileri, Yunus Emreleri, Pirsultan Abdalları, Hacı Bektaş-ı Velileri .... bilmezler. İnsanlarımızın kanına girerek gider fanatik sol gruplarının ve kürtçü fanatiklerin peşine takarlar ve onlardan medet umarlar.
Öncelikle size birşey anlatmak istiyorum. Bizim köyde bir dede vardı. Yoluna çok bağlı bir insandı. Köylüsüona saygı duyar ve yolundan giderdi. Fakat dedemiz bir sünni kürt için çalışmaya başladı. Ardından talipleri ona "dede sen ehli beyt soyundansın bu sana yakışmaz ceddin senin karşına çıkar" dediler. Ve söylendiği gibide oldu. Dede bizim ziyaretin yanındaki yokuşştan traktörle inerken birden durdu ve yanındaki çocuğu traktörden indirdi. Dedenin içine birşey mi doğdu yada bir sesmi işitti bilemiyoruz. Ardından traktör biraz gittikten sonra dede traktörün altında kalarak can verdi. Ancak yanında bulunan bardaklar kırılmamıştı bile.
Buradan şunu anlamamız gerekiyor. Biz nekadar iyi veya nekadar dürüst olursak olalım. Yolumuzdan saparsak yok olmaya mahkumuz. Aydın olmanın bir şartı yolunu imanını kaybetmek değildir. İnançsızlığın sonu yok olmaktır. Günümüzde de bunu görüyoruz. İmanı eksik alevi kardeşlerimiz ya sünnileşiyor yada masonların elinde hristiyanlaşıyor. Kürt kardeşlerimizi severiz onlarda bizi sevip bizimle yürüdükleri sürece. Nasıl ülkücüleri sevmiyorsak kürt milliyetçilerinide sevmiyoruz. İbadetinizi ana dille yapınız ancak siyaseti ibadete karıştırmayın. Yurt dışında cemevlerinin birçoğunun duvarlarında ya pkk yada apo resmi asılı. Bunların alevilikle alakası yoktur. Buralar fitne ve fesat yuvalarıdır. Kapatılmaları gerekir. Biz ülkemizin bütünlüğü içinde inanç özgürlüğü istiyoruz. Hristiyanların oyunu ile parçalanmış oyuncak olmak istemiyoruz

NOT; bu yazı başka bir siteden aldığım ve oldukça hakikatlı bulduğum bir yazıdır. Yarası olan bu yazının aleyhine yazabilir.
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Mesaj gönderen ali muhsin »

hangi siteden aldin onuda yazsaydin ...yazi senin karekterini anlatiyor onun icin hic alinmiyoruz ..yani bu yazi tam seni alatmis seni anlatiyor kisacasi ...iste böyle birisin sen ..kendi ahlakini bize maal etmeye calisma !
alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Mesaj gönderen alone_man »

Sen bazı doğruları batıl amaçların için kullanan birisin,
senin kalbinde eğrilik var

eğrilik olmasaydı günümüzün alevilerini yeseviyle,bektaş ile,ishak ,ilyas ile,dede garkın ile yunus ile 12 imamların yolunu bulacağını söylemezdin,hiçkimse bu insanların isimleriyle 12 imam yolunu bulamaz,oyalanıp durur.
bunların hiçbiri müçtehit değildir,
hiçbirinin kaynağı 12 imam yoluna götüremez ama sen inat edeceksin çünkü kalbinde eğrilik var.
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

alone man abi. onlar muctehit olsa ne yazar. Caferilikte ölü muctehit taklit edilmez. Hele itikad hiç taklit edilmez. O halde onların süresi çoktan dolmuş olur:D
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön