DSP Genel başkanından cesur bir açıklama.

Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

DSP Genel başkanından cesur bir açıklama.

Mesaj gönderen biralevi »

Haber ajansı ZAman olunca ister istemez irkiliyorum,zira bunların da diğer çoğunun yaptığı gibi her haberi çarpıtma eğme,bükme ihtimali her zaman mevcut,ama yinede henüz tekzip gelmediği için dsp genel başkanının cesur çıkışını buraya aktarıyorum.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ilginç bir itirafta bulundu. Her gittiği yerde 'solda birlik' talepleriyle karşılaştığını ifade eden Sezer, "Artık solda birlik lafından bıktım, denedik olmadı.Millet ağzımızın payını verdi dedi."

Sezer, 'evrensel sol değerlere bağlı, ama Türkiye'ye özgü sorunları da çözecek yerli bir sol proje'nin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu. DSP ve CHP, 22 Temmuz seçimine birleşerek girmiş; ancak AK Parti'nin yarısından daha az (yüzde 21) oy toplayabilmişti. Seçimin hemen ardından da 13 milletvekili birliği bozarak DSP'ye dönmüştü.

"VARSA YOKSA ATATÜRK,LAİKLİK,BİRLİK"
Sivas'ta basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Zeki Sezer, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sezer, solda birlikle ilgili bir soru üzerine "Bir birlik yaptık, ağzımızın payını aldık milletten." ifadesini kullandı. Artık 'solda birlik' lafından bıktığını kaydeden Sezer, şöyle devam etti: "Bunu ilk defa Sivas'ta söylüyorum. Çünkü bütün enerjimizi, hiç çalışmayan, üretmeyen, yeni şeyler koymayanların heveslerini tatmin için 'Ahmet, Mehmet bir araya gelecek mi? Şurada kim olacak?'a harcıyoruz solda. Hangi projelerle, hangi üretim projeleriyle Türkiye'yi kalkındıracağız? Laikliği korumak için, Atatürk Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşımak için hangi atılımları gerçekleştireceğiz, bunu hiç konuşmuyoruz. Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı. İşte 22 Temmuz'da yaptık. İnsanların karnı aç. Biz diyoruz ki 'senin karnın aç, ama boş ver, laikliği kurtar ve bize oy ver'."
TÜKİYE'NİN İHTİYACI OLAN SOL PARTİ NASIL BİR PARTİ?
Sezer, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sol partiyi ise şöyle tarif etti: "Yerli, özgürlük, barış, insan hakları, sosyal adalet gibi evrensel sol değerlere bağlı, onunla birlikte Türkiye'ye özgü. Örneğin inançlara saygılı, zenginlikte sosyal adaleti gerçekleştirecek, kalkınmayı köylüden başlatacak. Aynı zamanda toplumu bilgi toplumuna taşıyacak atılımları yapacak. Sanayileşmenin İstanbul, Kocaeli çizgisine sıkışıp kalmasını aşıp, Sivas'ı da, Malatya'yı da, Kars'ı da, Eskişehir'i de, Konya'yı da sanayileştirecek projeleri ortaya koyacak bir yeni atılımcı, vizyonu olan sola ihtiyaç var. Dünyayı iyi tanıyan, bilen ama ulusal duruşu da olan bir sola ihtiyaç var."

"TSK ABD'NİN MÜSAADE ETTİĞİ ÖLÇÜDE OPERASYON YAPIYOR"
Sezer, TSK'nın yürüttüğü sınır ötesi operasyonlara da değindi. TSK'nın, hükümetin ve dolayısıyla ABD'nin müsaade ettiği ölçüde operasyon yaptığını iddia etti. PKK'ya yönelik operasyonların kendisini tatmin etmediğini belirten Sezer, "Asker kendisine verilen görevi yapıyor." dedi.
ZAMAN
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön