ALEVİ GENÇLİĞİ

Aleviliğin tanımı, tarifi temeliyle ilgili konuları burada paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
weliyullah
Mesajlar: 18
Kayıt: 07 Eki 2007, 18:09

ALEVİ GENÇLİĞİ

Mesaj gönderen weliyullah »

YAZAN: ALİ HAYDAR ÖZCAN

''Bazen kendimizin bile söylemeye çekindiğimiz gerçekler vardır.çünkü yüzleşmek her insanın kolay yapabileceği birşey değildir.bugün bizim içinde böyle bir acı gercekle karşı karşıya kalma durumu orta yerde dururken,kimse kalkıp,cesaretini elinde toplayıp,ALEVİ GENÇLİĞİNİN
ne durumda olduğunu konuşmaya cesaret edememekte.

Evet bir toplumun göz göre göre bilinmezliğe terk ettiği milyonlarca genç kendini ifalendirmede ,nasılbir kodlama yapması gerektiğini bilme noktasında uçsuz bucaksız bir kargaşa yaşıyor.

Acı olan gerçek şu,ALEVİ GENÇLİĞİ aleviliğin ne olduğunu,ne olmadığını bilmiyor.hatta bir çok gencimiz HZ.ALİ hakkında doğru bilgilere bile sahip değil.Son 50 yılın profiline baktığımızda hep keseden yendiğini ve Alevi geleneği ile bağların her yeni on ylda daha da azaldığını görüyoruz.
deyişlerin,semahların ve kutlu alevi nefeslerinin türkü barlarda eğlendirm ek ve meşk amaçlı kullanıldığı günümüz ortamının zemini işte bu son 50 yılın varlığı kemalat olarak karşımızda . ALEVİ GENÇLİĞİ İÇİN ALEVİLİK TAM BİR MUAMMA....''


NOT:BU YAZI ALEVİNİN SESİ VELAYET.COM SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.DEVAMINI OKUMAK İSTEYENLER SİTEYE BAKABİLİRLER.[/b]
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Mesaj gönderen 3nokta »

Fırsat buldukça dile getirdiğimiz meseleler. Ama nedense yolumuzun ileri gelenleri bu meselelere eğilmiyorlar. Bazı şeyler hep sözde kalıyor. İlim erbabı neden gençlerimizi eğitmiyor? Bu sorunun yanıtları aranmalıdır bence.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
AZADİ
Mesajlar: 125
Kayıt: 24 Ara 2006, 20:57

Mesaj gönderen AZADİ »

Türkü barlarda deyişlerin söylenmesi olayını bir alevi genciyle paylaştığımda sözde alevi BEKTAŞİ genci bu tür olayların Alevilerin insiyatifi dışında olsuğunu bunu söyleyerek alevilere hakaret ettiğimi iddia etti.

Şimdi aklı selim bir kardeşimiz cevap verebilirmi içinde Muhammed Ali sözü geçen deyişlerin barlarda meşk aracı haline getirilmesini dile getirmekle aleviliğe hakaretmi edilmiş oluyor.

Gerçekten anlamak mümkün değil kimi ve neyi savunuyoruz.
Eğer iman etmiyor ve Allahtanda korkmuyorsanız bari şu dünyada özgür kişiler olun.

Şehidlerin Efendisi Hz.İmam Huseyin (a.s)
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

Mesaj gönderen can »

selam aleyküm.okadar çok rezillik var ki doğrular bu yanlışlar içinde sırıtıyor.doğruları söyleyenler sanki küfür etmiş gibi kınanıyorlar.
neyi savunduklarını bile bilmiyorlar o kişiler öylesine katı ve kırıcı oluyorlar ki sanki savunduğu alevilik hakkında onlarca ansiklopedi kitap okumuş sanırsınız ancak o körü körüne gözleri kapalı olarak savaşıyor halbuki.selametle.
Allah'ım! Doğruları olduğu gibi bize gösterip ona ittiba etme cesaret ve samimiyetini inayet eyle.
Cevapla

“Aleviliğin Tanımı, Tarifi” sayfasına dön