O'na Ermek İçin Getirilen Çeşitli Sıfatlar Yanılgıya Düşer ...Hz Ali ( as )

Allah'ı tanımakta akli, nizami ve diğer tüm yönlerin ele alınabileceği platform.
Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

O'na Ermek İçin Getirilen Çeşitli Sıfatlar Yanılgıya Düşer ...Hz Ali ( as )

Mesaj gönderen beyazgül12 »

Ebu Abdullah ( İmam Cafer Aleyhisselam ),babasından ,O 'da atalarından şöyle nakleder:

Bir gün Hz Ali ( as) ,halkı ikinci defa Muaviye yle savaşması için çağırdı.Halk toplandıktan sonra hutbe okumak için ayağa kalktı ve şöyle buyurdular :



" Hamd ,tek ,yegane ,ihtiyaçsız ,bir olan Allah a mahsustur,bir şeyden vücut bulmamış ve yaratılmış şeylerden yaratılmamıştır. Kudretiyle diğer şeylerden ayrılır ve diğer şeyler de O 'ndan ayrılır. O' na erecek ne bir sıfat ve ne de O'nun için misal olacak ölçü vardır.Diller O'nu vasfetmekten acizdir,O 'na ermek için getirilen çeşitli yanılgıya düşer. Derin düşünceler ,melakutunun azameti karşısında hayrete düşer ve O 'nun ilmine nüfuz isteyen bütün tefsirler kesilir. Kendi gaybını ,hissedilmeyen hicaplarla örtmüş ve en küçük işlerinde ,büyük düşünceler hayran kalmıştır.


Yüce maksatların ,kıvrak zekaların O 'na eremediği Allah ne yücedir ! Sayılacak zaman ,uzun ömür ve eksik sıfatı olmayan Allah ne yücedir ! Başlangıcı olmayan evvel ,sonu olmayan ahir ve fani olmayan son olan Allah münezzehtir. Münezzehtir O Allah ki kendisini vasfettiği gibidir,vasfedenler O 'nu vasfedemezler.O yarattığı sırada her şeyi sınırlı ve Allah a benzeme ( ebedilik) hususunda farklı kılmıştır ve kendisi de bu hususiyetlerde onlardan farklıdır. O bir şeyin derininde değildir ki " bir şeylerden biganedir " denilsin, O, onlardan fasılalı değildir ki " nerededir " denilsin,belki münezzeh olan Allah ilmiyle onların hepsini kuşatmış ,yadı ile onların sayılmasına sebep olmuştur....

Tevhit /Sayfa No:43

NOT: Hz Ali ( as ) dan Allah İnancı ( Tevhit ) ile ilgili hadislerine bu başlık altında devam edeceğim inşaallah ..
Cevapla

“Allah (Tevhid) İnancı” sayfasına dön