AAAP’den Ramazan Ayı Orucu Bildirisi

Cevapla
alevisesi
Mesajlar: 241
Kayıt: 22 Ara 2006, 16:06
Konum: 12 İmam Yolcusu
İletişim:

AAAP’den Ramazan Ayı Orucu Bildirisi

Mesaj gönderen alevisesi »

ANADOLU ALEVİ TARİHİNDE BİR İLK......

AAAP’den RAMAZAN AYI ORUCU BİLDİRİSİ...

Bizler Alevi Âlimleri ve Aydınları olarak Ramazan Ayı Orucu hakkında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.a) ve onun Ehlibeytinin yolunu izlemekteyiz.

Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi, 185’inci ayette şöyle buyuruyor::
“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, o ayın hepsini oruçla geçirsin.”

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.a) şöyle buyuruyor: “Oruç, insanlara verilen emanettir; öyleyse bu emaneti koruyun.”

İmam Ali (as) şöyle buruyor:
“Ey insanlar! Bu ay (Ramazan ayı) Allah’ın diğer aylara üstün kıldığı bir aydır. Bu ayın diğer aylara olan üstünlüğü, biz Ehlibeytin diğer insanlara olan üstünlüğümüz gibidir.”

Biz Aleviler de Kur’an’ın ve Peygamber Efendimiz ve onun Ehlibeytinin, 12 İmamlar’ın ışığında şunu söylüyoruz: Biz Aleviler, Ramazan ayına saygı gösterir ve o ayda oruç tutarız. Bu ayda Kur’an nazil olmuştur. Bu ay, Allah’ın rahmet ve bereket ayıdır. Kadir gecesi bu aydadır. Bu ayda 12 İmamların ilki olan İmam Ali (a.s) şehit olmuştur.

Alevi Âlimler ve Aydınlar Platformu (AAAP)
Dönem Sözcüsü: Ali Akın Caba

Hüseyin Alagöz; Özgür Arapoğlu; Muhammed Taşkaynatan; Ali Yeral; Ali Üremiş; Ali Akın Caba; Sadık Gökgöz; Seyit Sinan Boztepe; Nuri Sevim; Ertuğrul Ayan; Tekin Polat; Kadir Tezşah; İbrahim Kanadlı; Hacı Yeğin; Ali Erbudak; Fazıl Ağış; Şehriban Erdem; Teoman Şahin; Ali Andağ, Atilla Gölcük; Altan Demir; Ethem Nişancı; Haydar Turna; Ersin Yaşar; Şadiye Yaşar; Hülya Gökgöz; Zeynep Yaşar; Kasım Yaşar; Alican Gökgöz; Muhammed Ali Arapoğlu; Fevzi Oktay Sağmen; Özcan Polat; Barış Durna; Erdem Demir; Mihrali Camgöz; Mustafa Fener; Yaşar Yüksel; Kemal Akdeniz; Levent Patlak; Mehmet Elma; Mustafa Çolak; Murat Aydın; Seyfettin Barlas; Ünal Kayır; Zeynel Gözel; Bülent Çadırcı; Hüseyin Kara; Hüseyin Akça; Ümit Kolbüken; Ulaş Düzer; Yusuf Taşdan; Tanju Şahin; Ali Rıza Üremiş; Ahmet Çoban; Deniz Düzgün Doğan; Ferhat İşleyen; Hüseyin Gerlevik; Kamil Taşdan; Zekine Aslan; Çiser Taşdan; İbrahim Temam; Müslüm Taşdan; Serkan Camalan; Cem Karabayır; Hüseyin Aslan; Necip Adıgüzel; Şerafettin Benli; Ahmet Kalender; Yaşar Demir; Ali Teke; Ediz Gök; Enis Göğü; Mahmut Aydın; Hasan Hüseyin Zobar; Muharrem Çetin; Cemal Gökgöz; Seriye Gökgöz; Burhan Gökgöz; Arzu Gökgöz; Muhammed Ali Gökgöz; Gül Gökgöz; Volkan Gökgöz; Tuncay Anıl; Deniz Anıl; Yunus Anıl; Hamza Akman; Hasan Gökgöz; Poyraz Özpolat; Yilmaz Özpolat; Elif Gültekin; Burhan Gökgöz; Sati Gökgöz; Zeynep Gökgöz; Ali Yalçınkaya; Arif Solak; Hüseyin Özcan Canpolat
Cevapla

“Ramazan Ayı ve Oruç” sayfasına dön