Osmanlı merkez ordusu yeniçerilerin mezhebi neydi?

Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Osmanlı merkez ordusu yeniçerilerin mezhebi neydi?

Mesaj gönderen biralevi »

BUNLARDA BİLİMDE, FİKİRDE YOK...HEPTEN AKILSIZLAR

Alevilik konusunda son süreçte muaviye çizgisi izleyen ODA TV bu seferde ‘OSMANLI MERKEZ ORDUSU ALEVİ MİYDİ?’ başlıklı yazısıyla Alevilikle bektaşiliği sanki aynı ! şeylermiş aynı yolmuş gibi sunmaya çalıştı.

Ürettikleri algıyla Osmanlının Yeniçeri ordusunun bektaşi bağından hareketle alevi! oldukları kanaatini vermeye çalıştılar.

Oysa çok derin bilgilere kaynaklara dahi gerek olmaksızın sadece basit bir AKIL YÜRÜTMEYLE dahi bunun yalan olduğu OLAMAYACAĞI anlaşılırdı.

1-Osmanlı sünni bir saltanattır ve alevilere karşı ne denli nefret taşıdığıda bellidir...böyle bir saltanat hemde başkentinde alevililerden !!! oluşan silahlı bir ordu bulundururumu? besler mi? bi kere bu iddia akla mantığa bile aykırıdır .

2- Osmanlı merkez ordusu bektaşidir demek yerine alevi miydi ? başlığıyla üretilen algı bilgiyi çarpıtmaktan başka bir şey değildir.Buradanda sahte bir alevilik algısı üretiliyor? Bektaşilikle ilgisi olmayan aleviliği aynı cümlede kullanmak aynı olduğu algısı üretmeye çalışmak muaviyevari bir yöntemden başka bir şey değildir.

3-Bektaşilik sünni sufist bir tarikattır sünni hacı bektaş adına padişah 2. Bayezit tarafından kurulmuştur..Bu durumda daha teoride bektaşilerin alevi olduğu algısı temelden yalan ve yanlıştır.

4- Osmanlı Macaristandan Mısıra kadar gittiği, fethettiği ! her yerde bektaşi tarikatı kurmuştur bu mantğa göre osmanlı aleviliğimi yaymış oluyor? traji komik olmuyor mu bu durum?

5- Yeniçeri isimli ve Bektaşi tarikatına bağlı silahlı Osmanlı ordusu her alevi katliamında en ön saflarda yer almıştır bunları nasıl alevi kabul edebiliriz ?

6-Yeniçeri-Bektaşi gülbenklerinde içinde ALİ kelimesi geçiyor diye EHLİ BEYT kelimesi geçiyor diye alevilik vurgusu yapılamaz zira bu kelimeler sünnilerle ortak değerlerdir,Sufist sünni literatürde yada teoride de içi boş bile olsa bunlar vardır.

7- Osmanlının en meşhur alevi düşmanlarından YAVUZ SELİM ve KANUNİ SÜLEYMAN dönemlerinde Yeniçerilik Osmanlının başkenti İstanbulda en görkemli en güçlü haliyle bulunuyordu.Bu ordu alevilerden ! oluşmuş olsaydı bu alevi düşmanı padişahlar buna razı olurlar mıydı ? Hiç mi aklınız yok?

8-Aleviler 12 imam yolunu benimsemiş insanlardır ve 12 İmam yolunda tarikatçılık yoktur.Bu bilgi dahi Sünni bektaşi tarikatının alevilikle ilgisi olmadığını tek başına gösterir.

9- Osmanlıda padişah değiştirecek,kimin padişah olacağına karar verebilecek kadar güçlü olan Yeniçeri-Bektaşilerini alevi ! saymak osmanlı yapılanmasını bilen bir kişi için zaten bilim dışıdır.

10- Her fırsatta kazan kaldırıp ŞERİAT İSTİYORUZ diye İstanbulda terör estiren yeniçeri-Bektaşileri alevi!! kabul edersek Aleviler sünni osmanlıdan şeriatmı istemiş oluyorlardı asırlardır ? komik ötesi bir durum olmazmıydı bu durum?

11- Yeniçeri-Bektaşi önderi olupta alevi halkının önderimiz diye kabul ettiği birtane bile yeniçeri varmıymış soralım bu ahmaklara...

Bu kadarı yeterlidir kısa kesiyorum,
ALEVİLERE YALAN SÖYLEME DÖNEMİ KAPANDI demiştik YALAN SÖYLEYENLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ demiştik.

Son dönemde muaviye taraftarlığının,muaviye yolunun öncülüğünü almaya çalışan bu haber sitesinin alevilikle ilgili yazdıkları bilim ! falan değil muaviyenin değirmenine su taşımaktır.

Alevilere söylediğiniz her yalan yüzünüze çarpılacaktır.

Alevilik konusunda dünyevi ZİLLETE doğru hızla yol alıyorsunuz,Mahşeri ZİLLET de sizleri bekliyor.....

Teoman Şahin
Cevapla

“Osmanlı - Bektaşi İlişkisi” sayfasına dön