Kuş ve Namaz

Dinin ana direği namazdır...
Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Kuş ve Namaz

Mesaj gönderen beyazgül12 »

KUŞ VE NAMAZ


İsa Aleyhisselam bir gün deniz kenarından geçerken nurdan yaratılmış bir kuş gördü.İnsan ona baktığı zaman nurunun aydınlığından gözünü açamazdı. Kuş gidip kendini çamura batırdı ve gidip denize girdi ve yine tertemiz olup parladı. Denizden çıkıp yine çamura battı ve gelip denize girip temizlendi .Bu hal tam beş sefer tekrar etti. İsa Aleyhisselam:" Bu kuş neden kendini çamura batırıyor ,sonra çıkıp denize giriyor ve temizleniyor ?" diye kuşun haline şaşırdı.

Allah u Zülcelal ,İsa Aleyhisselam a şöyle vahyetti :

" Ya İsa ! O, namazın temsilidir. Ahir zaman peygamberi Muhammad Aleyhisselamın ümmeti namaz kıldığı zaman ,aynı o kuşun denizde temizlenip nurlandığı gibi ,hatalarından temizlenip nurlanacak .Yine hata yaparsa aynı kuşun çamura girmesi gibmi zulmetle kaplanacak ve namaz kıldığı zaman tertemiz olacak. İşte namaz ,insan için böyle kıymetlidir."

Rabbim hakkıyla kılanlardan eylesin...

Allah Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Alihi Hatrına Dualarımızı Kabul etsin . Allah Hanım Zehra Hatrına her derdimize derman inayet etsin. Allah Hz İmam Ali Aleyhisselam hatrına hastalarımıza Şifa versin Allah ölenlerimizin ruhunu şad etsin.Allah İmam Hasan Aleyhisselam hatrına Ailemizi ve tüm sevdiklerimizi her türlü kaza ve şerlerden uzak etsin..

Allah Hz İmam Hüseyin Aleyhisselam hatrına Ehlibeyt sevgisini elimizden almasın Allah Ehlibeyt e hizmet etmeyi cümlemize nasıp etsin İnşaallah ilahi Amin....

Allahumme Salli Ala Muhammedin ve Al i Muhammed ve ACCİL FERECEHUM......
Cevapla

“Namaz” sayfasına dön