Kızını Sevmeyen Dizini Döver !!!

Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Kızını Sevmeyen Dizini Döver !!!

Mesaj gönderen beyazgül12 »

KIZINI SEVMEYEN DİZİNİ DÖVER !

( Üstad Penahiyan ın Sohbetlerinden Uyarlanmıştır.)

Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Alihi buyurmuştur:

Kim kendi kızını sevindirirse ,Hz İsmail in esir düşmüş çocuklarından birini azat etmiş gibi sevap alır.

Düşünebiliyor musunuz ? Bir Peygamber evladını esaretten kurtarmak ve onun serbest kalmasına neden olmak öyle basit bir şey midir ? Allah ın elçisini sevindirmiş oluyorsunuz..Sadece onunla da kalmıyor,Allah ın elçisini sevindirmekle Allah ı da sevindirmiş oluyorsunuz. Allah da sevindikten sonra artık emin olun ,sırtınız yere gelmez.! Yani öz kızınızı sevindirdiğinizde Allah böylesine mutlu oluyor.

Erkekler için böylesine güzel fırsatlar var. ..Bir hediye alıyorsunuz,razı geleceği bir şey yapıyorsunuz,ansızın sevinip boynunuza sarılıyor," Canım babacığım ,teşekür ederim ! " diyor..Emin olun ,bunu bir kenara yazıp kıyamet gününde Allah tan karşılığını isteyebilirsiniz." Allah ım ,o gün ben kızımı sevindirmiştim,bu gün de sen beni sevindir !'diyebilirsiniz.

Düşünsenize : O gün herkes telaş içinde ,hesap kitap işleri risk altında ,günahlardan dolayı rezillikler diz boyu,insanlar üzgün ve perişan bir haldeyken ansızı bir de bakıyorsunuz ki Allah ," Ey kulum ,sen beni dünyadayken çok razı etmiştin;bugün de ben seni razı edeceğim !"diyor! Hem de hangi amelle ? Kızınızı mutlu etmekle ..Yani kız çocuklarınızı mutlu ederek Rızvan Cennetini elde edebilirsiniz..Gerçekten de Allah ,kullarını cennete göndermek için ne kadar kolaylıklar sağlamış da bizim haberimiz yok !

Peygamberimiz buyurmuştur ki : Kim bir çarşıya girer de oradan ailesi için ( annesi ,hanımı ,kızı ,kız kardeşi ,teyzesi veya halası için ) bir hediye alırsa bu ameli ,hayatı boyunca verdiği en fazla zezatı vermiş gibi onun amel defterine yazar !

Yani cebinizden para eksildiğini düşünmeyin. Aileniz için bir şey aldığınızda tıpkı en muhtaç insanlara sadaka verirken aldığınız sevap kadar sevap alıyorsunuz.

Hadisin devamında Peygamberimiz şöyle buyuruyor : Bu hediyeyi evinize götürdüğünüzde önce ( erkeklere değil ) kızlarınıza verin.


Yani burada yaş önemli değil. Eğer herkese hediye almışsanız ,önce kızlardan başlayın. Kızlar derken ,bbayanlara verin. Annenize ,eşinize ,kızınıza ,kız kardeşinize vs.

İmam Rıza Aleyhisselam ,Peygamberimizin Sallallahu Aleyhi ve Alihi şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: Hiçbir erkek yoktur ki kızını ,eşini ,annesini ,kız kardeşini veya mahremlerinden herhangi birini sevindirsin de kıyamet günü Allah onu mutlu etmesin !

Allah , ,kız evlada sahip olma hakkında babalar için böylesine hayır ve bereket kapıları aralamış ve kızların değerini yüceltmiştir.

Bu tür şeyleri bilen bir kimse ,sizce kız evlatlarıyla nasıl ilgilenir ? Hiç kuşkusuz onlara karşı daha saygılı,daha titiz ve daha duyarlı hareket eder.Sevgisi kat kat artar. Bir aile içerisinde özellikle kız evlada duyulan sevgi ve saygı fazla olursa,aile bağları daha köklü olur. Bu aynı zamanda kız çocuğunun ailesine ve iffetine daha düşkün biri olmasına yol açar.Sevgiyi başka yerden beklemesine gerek kalmaz.

Kızlar hassas varlıklardır. Allah onları letafet ,nezafet ve nezaketle yoğurmuştur. Çok kırılgan ve çok incedirler. Sevgiyle yetişir ,sevgiyle coşarlar. En ufa sevgisizlik,onların başka ortamlara yönelmelerine ,eksiz olan bu yanlarını farklı şeylerle telafi etmelerine neden olabilir. Bu yüzden sevildiklerini hissettirmeli ,onları mutlu etmeye çalışmalısınız.

Kızlar mutlu olduklarında daha iffetli ve daha vakarlı olurlar. Dış etkenler onların iç dünyalarına rahatlıkla sızamaz. Çünkü aile için sevgi ve saygı ,kızlarımızın kendi iç dünyalarında sağlam bir kale oluşturur ve onlara ağırlık kazandırır. Hicap ,kızların sadece fiziğini örten bir perdedir ama aile için sevgi ve saygı onun iç dünyasını da hicaplı hale getiri.


Sohbet Sonu
AHLAK KÜTÜPHANESİ
En son beyazgül12 tarafından 15 Mar 2019, 08:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Re: Kızını Sevmeyen Dizini Döver !!!

Mesaj gönderen beyazgül12 »

...
Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön