Ey Allah' ım !!! ( Çocuklar İçin )

Allah'ı tanımakta akli, nizami ve diğer tüm yönlerin ele alınabileceği platform.
Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Ey Allah' ım !!! ( Çocuklar İçin )

Mesaj gönderen beyazgül12 »

EY Allah 'IM


Ey Allah ım acaba senin ilmin mi yok sa ilim sahiplerinin ilmi mi daha fazladır?

Sana göre deniz mi daha büyük yoksa damla mı ?
Dağ mı daha büyük yoksa küçük taş mı ?
Orman mı daha büyük yoksa bahçe mi ? Senin cevabın cevabın çok açıktır.
Deniz damladan ,dağ küçük taştan,orman bahçeden çok çok daha büyüktür.Bnim ilmimde bütün ilim sahiplerinin bilgisinden çok çokdaha fazladır.Bütün her şeyi ben yarattım.Var oluş alemi o kadar büyüktür ki ilmimin çok az miktarını ilim sahiplerine açıkladım.Onların ilmi karşısında benim ilmim,damla karşısında deniz gibidir.Onlara o miktarda ilmi de,ben kendim verdim.Eğer ben onlara düşünce ,beyin ,göz,kulak,şuur ,idrak ,vermeseydim onlar hiçbir zamanhiçbir şey öğrenemez,ilim sahibi olamazlardı.



Ey Allah ım acaba senin de evin var mı
?

Siz kendiniz için ev yapıyorsunuz,sıcak ve soğuk size zarar vermesin diye .
Siz ev yapıyorsunuz ,orda uyuyup dinlenebilesiniz diye .
Ben sizinle farklıyım. Rüzgar ,yağmur,soğuk ,sıcak bana eziyet etmez.
Uykuya ve dinlenmeye ihtiyacım yoktur.
Bu yüzden kendim için ev yapmadım evim yoktur.
Neden cami için benim evim diyorlar ? çünkü insanlar camide bana ibadet ediyorlar ve camide ibadet çok iyidir.
Yani ben camideki ibadetlere daha fazla karşılık veriyorum.
Yani ben cami halkını çok seviyorum .


Ey Allah ım acaba sen de bizim gibi yaşlanıyor musun ?


Siz insanların ömrü dört kısımdır.Başlangıçta çocuksunuz sonra genç oluyorsunuz .Sonra yetişkinlik dönemine ulaşıp ,sonra da yaşlılık dönemine yetişiyorsunuz.Siz insanlar elinizde olmadan bedenlerinizde oluşan değişikliklere rağmen bu dönemleri geçiriyorsunuz.ama ben öyle değilim.Hiçbir zaman değişmedim ve değişmeyeceğim.ben ne çocuktum ne genç ne yetişkin ne yaşlı ben kendi kudretimle sizi yoktan vvar ettim ve bu değişikliklerin sizde meydana gelmesini idade ettim ( istedim.)


Ben kudretimin eserlerini saat ve saat sizin bedeninizde aşikar ediyorum.Benim için çocukluk ,gençlik ,yetişkinlik ve yaşlılığın manası yoktur. Ben kendi kudretimle sizi yarattım sizinle benim aramda ki farkı bilesiniz diye ve ben her zaman güçlü ,alim ,merhametli Allah oldum ve olacağım.



Ey Allah ım eğer sen her yerde isen neden sana ibadet için insanlar Mescide gidiyorlar?


Evet ben her yerdeyim ve insanlar her yerde bana ibadet edebilirler. Onlar her yerde benimle konuşabilir ,her yerde dua edebilirler..Bu işleri her yerde yapabilirler; ama camide ibadetin daha çok sevabı vardır.Camideki ibadet benim daha fazla hoşuma gider.Ben camide yapılan ibadete daha fazla karşılık veriyorum .Camideki huzur diğer yerlerden daha fazladır.Camideki ibadet diğer yerlerde yapılan ibadetten daha lezzetlidir.Bu sebepten insanlar bana ibadet için camiye giderler.


Ey Allah ım acaba seni en iyi dostum olarak bilmemin sakıncası var mı
?


Hayır, hiçbir sakıncası yoktur.Çok da iyidir. Ben dostlarının arasında en iyi dostunum ve her zaman seni görüyorum. Senin yanındayım ve senin konuşmalarını duyuyorum.Seni ben yarattım ve seni kendi dostluğuma seçtim ve sana çeşitli nimetler verdim .Eğer her zaman dostum olmak istiyorsan ,kendi dostluğunu bana göster.benim sözlerime kulak ver ve iyi dostlarını benim sevdiğim insanlardan seç ve benim sevdiğim dostlarıma kötülük yapmaktan kaçın ki bu şekilde sen ve ben en iyi dost olabilelim.



Ey Allah ım birbirimizle kulaktan kulağa konuşunca bizi duyar mısın ?



Evet ,ben sizin ve bütün kullarımın bütün konuşmalarını duyuyorum.Yüksek ya da kısık ses benim için fark etmez.Eğer siz biriyle çok yavaş da konuşsanız ben duyarım.Eğer ağzınızı birinin kulağına yapıştırıp fısıldaşsanız da ben duyarım. .Eğer eliniz ,gözünüz ya da başınızla işaret ederek de bir şey söyleseniz ben anlarım. Ben hatta zihninizde olanı da bilirim. Asla yalan konuşmayın,gıybet etmeyin,başkalarına kötü konuşmayın.Siz beni göremiyorsunuz ama ben sizin iyi ve kötü işlerinizden haberdarım. Ben görebiliyorum ama sizin gibi gözlere ihtiyacım yok,ben duyabiliyorum ama sizin gibi kulaklara ihtiyacım yok.Ben siizin gözlerinizi ve kulaklarınızı yarattım ki onlarla görüp ve duyasınız. Ben sizi öyle yarattım ki benim sizin gibi olmadığımı bilesiniz,hiçbir yaratılmış da bana benzer değildir.


( Not : Çocuklar için faydalıdır ) Alıntı
Cevapla

“Allah (Tevhid) İnancı” sayfasına dön