TÜRKİYE GAZETESİ YAZARI HİLMİ DEMİR’E CEVAP…

Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

TÜRKİYE GAZETESİ YAZARI HİLMİ DEMİR’E CEVAP…

Mesaj gönderen biralevi »

TÜRKİYE GAZETESİ YAZARI HİLMİ DEMİR’E CEVAP…
(Türkiye gazetesinde 05.10.2018 tarihinde Hilmi Demir imzalı ‘Alevi-Bektaşilik neden Şiilikten farklıdır?’ başlıklı yazıya cevabı buradan sunuyorum….

1-2005 yılında yaptığı ziyareti 13 yıl sonra anlatma gereğini neden duyduğunu yazamamış ama kendisine göre Aleviliğin şiileşme sürecinden korktuğu anlaşılıyor. Bunu iran üzerinden dile getiriyor,iran vurgusunu böyle anlamak gerekiyor. Yazıda bu KORKU VE ENDİŞE dışında yalanlar ve çarpıtmalarda var tabi.
2-Balkasnlarda yaşayan Bektaşi dervişinin ağzından verdiği ‘ben türküm şii değilim kıblem anadoludur’ cümlesi de ayrıca nasıl bir PANİK halinde olduğunu gösteriyor.Şiilikte nihayetinde İslamın bir yorumudur,bunca emperyalist güçlere bağlı tarikat, mezhep ,oluşum ve devlet krallık falan filanda göstermediği paniği neden Şiilik konusunda gösterdiği konusu okuyucuları tarafından düşünülmelidir.
3-İranın kendi kurduğu şii doktrin diyorken bile amacı belli oluyor, Şiilik ne zamandan beri İranın kurduğu inanç sistemi olmuş? İran Müslüman olmadan öncede Şiilik vardı iran devrimi yapılmadan öncede Şiilik vardı. İran odaklı bir Şiilik açıklaması tıpkı her yerdeki Abd ve nato üslerini kamufle etme amaçlı şii hilali çarpıtması gibi Abd ve suudun tezi olup konuyu sinsice çarpıtmadan başka bir şey değildir.
4-Alevi ve Bektaşi kavramlarının Osmanlının son döneminde ittihatçıların uydurduğu bir kavram olmasına karşın birlikte kullanmış olması bu şahsında türk-islamcı ,pan turanist olduğunu ayrıca kanıtlıyor. Yani İslamın kendi boyası tuhu olduğunu herhangi bir fikirle ırkla sentez olamayacağının farkında bile olmayan , islamı bile tam anlamıyla özümsememiş birisi islami konularda dünyalara akıl fikir! sunuyor.
5-Velayeti vakihle Şiilik siyaseten yönetme hakkını tekelleştirir ve bunu masumiyetle kuşattığı bir insana verir. CÜMLESİDE GERÇEK BİR YALAN HATTA İFTİRA dünyadaki hiçbir şii velayeti vakih konumundaki kişiye MASUM gözüyle bakmaz.
6-Velayeti fakih düzenini teokratikj dikta düzeni olarak tanımlamasıda ayrı bir komedi, zaman zaman velayeti fakihin istemediği adamlar dahi seçimi kazanmışken bu nasıl söylenebilir? Yada demokratik dediğin ülkede olupta iranda Şiilik nedeniyle olmayan hangi demokratik kültür var sormak gerekir bu adama…
7-Abdulkerim suruşta Sovyet döeminde emperyalistlerin estirdiği soljenistin türünden sözde insan haklarını savunma ya dayalı içi boş bir balondan ibaret kara bir prpagandadır. Devrimden bu yana 40 yıl geçmesine rağmen halen Suruşun öne sürülmesi aslında bu konudada ne kadar çıkmazda olduklarının bir başka göstergesi olarak görülmelidir.

8-Daha trajik olanı da yazarın Şiiliği yada iranı kötülemek için muta konusunu yazısında işleme çabasıdır. Yani başlı başına bir fıkıh konusu olan mutanın bu yazıda işi nedir? Yok ille de bir fıkıh konusu katacaksa namaz ,abdest ,hacla ilgili ihtilaflı bir kaç konu katsaydı bari bir işe yarardı Aydınlanma süreci tartışma doğruyu bulma süreci başlatmış olurdu,muta olsa nolur olmasa nolur? YANİ ADAM KÖTÜNİYETLİ BAĞCI DÖVMEK İSİTYOR…. TABİ ilk üç halifeye de değinmeden geçemez, GENETİKTİR KAŞIMAK ZORUNDADIR BURALARI KIŞKIRTMAK ZORUNDADIR, zira emperyalizm alevi-sünni ihtilafını kışkırtma emrini vermiştir. Uyanlarda çıkacaktır elbet,şaşırdık mı?
9-Türkiyede alevi Bektaşilerin şiileşmesine müsaade etmeyelim diye de sonlandırıyor yazısını yani kalbindekini söze döküyor.Ama bu açık sözlülüğünü kutlanacak ! bir davranış olarak kabul ediyorum, zira aynı amaçla çalışan ama sinsice amacını gizlemeye çalışan o kadar çok insan var ki… Yiğide vur hakkını ver demek gerekiyor, dürüstlüğünü açık sözlülüğünü kutluyorum,Allah düşmanın bile dürüstünü versin…

Ha bu arada meram anlaşıldığı için uzatmaksızın son söz olarak ekleyelim ki bu adamın fetö bağlantısı araştırılmalıdır zira son cümlesi yani alevi-bektaşileri şiileştirmeyelim amaçlı cümlesi tamda fetöcülerin yaşama geçirmeye çalıştıkları fikirdir ve arka plandada abd ve ab vardır….fetöye karşıymış gibi tavır takınıp Alevilik konusunda tamda fetönün proğramını savunmak tuhaf değil mi?

Av.Teoman Şahin


http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazar ... 04499.aspx
Cevapla

“Araştırma ve Makaleler” sayfasına dön