*İmam Hüseyn (a.s) ın Şevkati*

Cevapla
beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

*İmam Hüseyn (a.s) ın Şevkati*

Mesaj gönderen beyazgül12 »


Hz. HÜSEYİN (A.S)'IN ŞEFKATİ


Bu iki konuşmanın tahkik ve tercümesinden önce bütün dünya rehberlerine, kıyam ve inkılap önderlerine bir ders olan, İmam (a.s)'ın Hürr ile karşılaşmasını ve ona karşı tavrını tarihçilerin dilinden hep birlikte okuyalım.

İmam (a.s) "Şeraf" konağına vardıktan sonra gençlere, sabahleyin şafak sökmeden önce Fırat nehrine gidip ihtiyaç miktarından daha fazla çadırlara su getirmelerini emretti. Hürr bin Yezid-i Riyahi aynı gün öğleden önce şiddetli bir sıcakta komutasındaki bin kişilik silahlı bir orduyla birlikte mezkur bölgeye vardı. Hüseyn bin Ali (a.s) Hürr'ün askerlerinin yorgun ve toz toprak içerisinde olduklarını görünce dostlarına, askerler ve atları için su götürmelerini emretti. İmam (a.s)'ın dostları da, onun emrettiği şekilde, bir taraftan Hürr'ün askelerine su verdiler ve diğer taraftan da kovaları suyla doldurup atların önüne bıraktılar, serinlemeleri için de atların boynuna kakülüne ve ayaklarına su serptiler.

Hürr'ün askerlerinden "Ali bin Ta'ân-i Muharibî" isminde bir şahıs şöyle diyor: Ben şiddetli yorgunluk ve susuzluktan dolayı, bütün askerlerden sonra, onların ardınca "Şeraf" bölgesine ve askerlerin olduğu yere ulaştım, oraya ulaştığımda, Hüseyin'in bütün dostları askerlere su vermekle meşgul oldukları için kimse bana teveccüh etmedi; bu anda hoş ahlaklı ve güzel simalı bir şahıs çadırların kenarından benim yardımıma geldi, su tulumunu taşıdığı halde bana: "Deveni yatır" dedi. Daha sonra bu şahsın Hüseyn bin Ali olduğunu anladım.

İbn-i Ta'an daha sonra şöyle diyor: Ben hicaz lehçesini anlamadığım için İmam (a.s)'ın ne dediğini anlamadım. İmam başka bir tabirle "deveni yatır" diye buyurdu. Ben de deveyi yatırıp su içmekle meşgul oldum. Fakat çok susadığım ve acele ettiğim için su başıma, yüzüme dökülüyordu, rahatlıkla su içemiyordum. İmam (a.s) "Tulumun ağzını kıvır diye buyurdu. Ben imamın maksadını yine anlayamadım. İmam (a.s) bir eliyle tulumu tutup bir eliyle de rahatça su içebilmem için tulumun ağzını kıvırdı, ben de böylece rahatlıkla, zahmetsiz bir şekilde suyumu içtim..

Hicretten Şehâdete Sözleriyle İmam Hüseyn (a.s) .Sayfa.159
Yazar :Muhammed Sadık Necmi
Cevapla

“Kerbela” sayfasına dön