Kitap Okuyalım ...Ailesi İNANLI 'nın İzinde ....

beyazgül12
Mesajlar: 1390
Kayıt: 26 Haz 2014, 15:36

Re: Kitap Okuyalım ...Ailesi İNANLI 'nın İzinde ....

Mesaj gönderen beyazgül12 »

Dürüst :

Şüphesiz gencin inayeti.Çünkü daha büyük zıt kuvvete karşı koyan ,kendisinin daha kuvvetli olduğunu en iyi bir şekilde ortaya koymuş olur.Özellikle kendisinin karşılaştığı mücadelenin ancak yarısıyla karşılaşan yaşlı birisiyle aynı hızda yürüyorsa ! Çünkü hiç şüphesiz ki ,ihtiyarlıkta kuvveti daha az arzularla karşılaşılır.Bundan başka ihtiyar adamların şu hatasıyla ,yani bedenlerinin kuvvetinin azalmasını kötü arzulara karşı galip geldikleri şeklinde yorumlayarak yanılgıya düştüklerini gördüm.Böylece kendi kendilerini kolayca aldatmış oluyorlar.Gerçekten inayetli olan ihtiyarlar gençlere en iyi şekilde öğüt verecek durumdadır.Çünkü onlar herşeyin boş olduğunu büyük ölçüde fark etmişlerdir.Bununla beraber,ihtiyar adamın kötülükleri doğal olarak daha zayıf olduğu için ,ihtiyar bir adamla genç bir adamın her ikisi beraber yola çıktıklarında,genç kendinde ihtiyardan daha iyi bir inayet işini farketme üstünlüğüne sahiptir.

Böylece taa sabaha kadar sohbetlerine devam ettiler.

Aile sabah kalktığı zaman İnanlı Hanım ,Yakup a Kutsal kitap tan bir bölüm okumasını söyledi.O da İşaya nın 53 .bölümünü okudu.Yakup okuduktan sonra ,Dürüst Efendi şunu sordu :

Acaba neden kurtarıcı hakkında," Kurak yerden kök sürgünü gibi çıktı " ve " Ne biçimi ,ne de güzelliği vardı " diye yazıldı ?

Büyük Yürek : Birincisine şöyle cevap vereyim: Mesih in kendilerinden dünyaya geldiği İsrail topluluğu ,iman yolunun hemen hemen tüm üzünü ve ruhunu kaybetmişti.İkincisine de derim ki : O sözler imansızlar açısından söylenmiştir.Onlar Kralımızın yüreğini görebilecek gözleri olmadığından Onun dış görünümündeki alçak gönüllülüğe bakarak onun hakkında yargılarını veriyorlar. Bunlar değerli taşların kaba bir kabuk içinde saklı olduklarını bilmedikleri için onu bulduklarında ne olduğunu bilmeyerek ,adi bir taş diye atanlara benzetilebilir.

Gayus : Evet ,şimdi siz buradasınız.Büyük Yürek Efendinin de silahlarını iyi kullandığını bildiğim için ,arzu ederseniz,yorgunluğumuzu giderdikten sonra kırlara çıkalım,bakalım iyi bir şey yapabilir miyiz ? Buradan bir kilometre kadar ötede buralarda Kral ın caddesinde birçok zararlar yapan bir dev, İyiyi Öldür Dev i bulunmaktadır.Onun en çok nerelerde pusu kurduğunu biliyorum.O bir grup haydutun lideridir.Buraları ondan temizleyebilirsek ,iyi olur....
Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön