hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

umitaktas
Mesajlar: 167
Kayıt: 05 Tem 2011, 18:18

Re: hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

Mesaj gönderen umitaktas »

Hasan Akça yazdı:
umitaktas yazdı:
cemevi noktasında diyanetin birtek şartı var onlar bu cemevlerinin bir bölümü mescid olsun oraya sünni imam atayalım istiyor diyorlarki hem tarikatınız hem şeriatınız bu şekilde yürüsün bu şart olursa cemevlerine ibadethane statüsü verecekler fakat bu noktada cemevleri yapan ve kendisini alevi kabul eden halk birşeyler sezdiği için bu şart henüz gerçekleşmediği içinde diyanet şu aşamada biraz çekingen menfi tavır sergiledi
buna katılıyorum. diyanetin amacı aleviliği asimile etmek sünnileştirmektir. ben diyanete tamamiyle karşıyım. malesef diyanetçiler halkın paralarını sağda solda inşaat firmalarında batırmaktadır. alevileri diyanetin bünyesine alma girişimleri aleviliği sünniliğe benzetme operasyondur. akp aslında tabanındaki alevi düşmanlığından ötürü alevileri diyanete kabul etmiyor. tabanı buna olumlu baksa aleviler diyanete alınır. fakat bu aleviliği devletleştirmedir. kendi pisliklerini alevilere de bulaştırmak demektir.
o halde diyanetin kaldırılması için neden çalışmıyorsunuz?
aynı fikirde olduğumuz ortak noktalarda neden birbirimize destek olmuyoruz?
elbette aleviler kendi aralarında birbirlerini suçlarsa bu mümkün olmaz. tıpkı sünnilerde her kafadan nasıl farklı ses çıkıyorsa, bu aleviler içinde geçerlidir. türk alevisi, arap alevisi ve acem alevisi her halukarda ortak hareket etmelidir. önemli olan ehlibeyt inancıdır. inançlara karışan kültürel unsurlar konusunda katı olunursa asıl ortak payda olan ehlibeyt gözden kaçırılmış olur.
Mekzun
Mesajlar: 259
Kayıt: 09 Ağu 2010, 15:35

Re: hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

Mesaj gönderen Mekzun »

Değerli arkadaşlar sizlerle Bektaşiler hakkında, bektaşilerin kendi forum sitesinden yaptığım alıntıyı paylaşmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.
Türkmen-Alevî yazmış:
Sayın Rıza Şehri, Hazret-i İmam Ali (as) Namaz kılmamış mı?
Peki ben ona inanıyorsam onun yaptığını biliyorsam onun takipçisi olarak kılmam normal değil mi?
Elbette kılmamıştır,

Siz kıldığına inanabilirsiniz bu ayrı. Ama kılmadığını bilen insanların ortamına gelip kopyala yapıştır ile inancınızı yaymaya çalışırsanız bu anormalleşir inancınızı tartışmaya açarsınız.

Ha bu arada bir müridiniz oldu DEMAN can size inanıyor birlikte sabaha kadar namaz kılarsınız artık ne namazı olacak adam ihya olsun, şükür namazı kıldırın.

Bu arada İmam Cafer buyruğunda Namaz kılmak diye bir mesaj yoktur yanlış bilgi verdiğin için uyarıyorum
İşte bu cahil, dönek insanlar nasılda Aleviliği çarpıtıyor ve İmam Hz. Cafer-i Sadık'a iftira atıyorlar. Allah (c.c.), bunlara lanet etsin.
"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)
katre
Mesajlar: 1
Kayıt: 30 Tem 2013, 10:52

Re: hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

Mesaj gönderen katre »

Bu Sayfada cem evlerinin ibadethane olmadığı defalarca tekrarlanmış.. bu nasıl bir ehlibeytforumdur ki bir allahın kulu da alevilerin gözüyle bakmıyor.. bu forum bana kasıtlı açılmış gibi geldi hepinize haırlı işler..
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

Mesaj gönderen 3nokta »

Cemevlerinin ibadethane mi, kültürevi mi olduğu bizi ilgilendirmiyor. Eleştiri noktamız, Ehlibeyt'in (as) günümüzdeki cemevi gibi bir ibadethaneleri ve bu cemevlerinde yapılan semah gibi bir ibadetleri olmadığı hâlde bunların Ehlibeyt'e (as) mal edilmesidir.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Re: hz. ali efendimiz zamanında cem evi varmıydı?

Mesaj gönderen Ali »

katre yazdı:Bu Sayfada cem evlerinin ibadethane olmadığı defalarca tekrarlanmış.. bu nasıl bir ehlibeytforumdur ki bir allahın kulu da alevilerin gözüyle bakmıyor.. bu forum bana kasıtlı açılmış gibi geldi hepinize haırlı işler..
Katre can
24 saat semah dön saz çal dinle cemevi ibadethanemdir de kültürevim de bizi hiç ilgilendirmez
ama bu yaptığını Hz.Aliye mal etme 12 imamları bu işinde kullanma onlara iftira atma halka yalan söylemeyin tüm itirazımız bunadır yoksa
bize NE senin ibadetinden
istediğin gibi ibadet et
AMA
12 YOLUMUZA İFTİRA ATMANIZA YOLUMUZA SAYGISIZLIK YAPMANIZA İZİN VERMEYİZ RAZI OLMAYIZ
Cevapla

“Cem, Semah ve Saz” sayfasına dön