Kenan Evrenin Sözleri

Cevapla
biralevi
Mesajlar: 1487
Kayıt: 24 Ara 2006, 14:02

Kenan Evrenin Sözleri

Mesaj gönderen biralevi »

KENAN EVRENİN SÖZLERİ

12.Eylül.1980 askeri darbesinin lideri Kenan Evren önceki günlerde tüm medyada yer alan demecinde özet larak:"Türkiyenin idari yapısında değişikliğe gidilmesi gerektiği"yönünde bazı sözler söyledi.
Aslında bu konu zaman zaman akedemik ,siyasi ve ticari çevrelerinde gündemine geliyordu ancak ilk defa böylesine seslendirilmiş oldu.Zira seslendiren bir askerdi ve geçmiş konumu itibarıylada önemli bir askerdi.

Bir şahsı severiz yada sevmeyiz ama önemli olan sözlerin doğru olup olmamasıdır.Bİz konuya sözlerin niteliğini öne çıkararak bakılması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü 90 yaşındaki bu insanın artık siyasi bir beklentisi olmadığı belli ve bu konunun onun geçmiş yada gelecekteki durumuyla ilişkilendirilmesinin sığlık olduğunu düşünüyoruz.
Hele bu sözlere bakarak hain damgası vurulmasını ise korku paranoyalarının ürettiği içgüdüsel tavır olarak görüyoruz.
TÜrkiye için yada herhangi bir sorunumuzun çözümü için en küçük bir fikrin dahi tartışılması gerektiğini düşünüyoruz.Hele böylesine önemli bir konudaki önerinin ise daha çok gündemde olması gerektiğini düşünüyoruz.
Cumhuriyetimiz idari açıdan tıkanmıştır ve 1920 lerin idari bakışıyla tüm yetkilerin merkezde toplandığı bir güvensizlik anlayışıyla nereye kadar gidilebileceği yada gidilse bile bunun faturasının ne olacağı konusunun ciddi şekilde tartışılması gerekiyor.
Küçük bir kasabadaki sıradan bir bürokratın tayininin bile Ankaradan yapıldığı yada bir resmi dairenin bir odasından diğer odasına nakil için Ankaraya başvurmak mecburiyeti ve benzer durumlar Türkiyenin önünü tıkamaktadır,Türkiye cumhuriyeti bürokratik bir cumhuriyet olmaktan çıkarılmalıdır.
İdari yapılanmada nasıl bir değişiklik yaplmalı yada bunun altyapısı Anayasada nasıl değiştirilmeli gibi konuları tartışabilmeliyiz.
Vatanseverlik sözle değil eylemle anlaşılır,gelişen süreçte konu özgürce ele alınmalı ve detaylandırılmalıdır.
Hatta bu konu sözü söyleyen askerin isminden soyutlanarak masaya yatırılmalı her türlü alternatif fikir bu çerçevede değerlendirilmelidir.Türkiye cumhuriyeti fikir üretmekten korkanların cumhuriyeti olamaz,olmamalıdır.Tabiki olmazsa olmazlarımızı koruma konusunda hepimiz hassasız ama bu hassasiyetlerimiz özgür düşüncenin önüne geçemez,geçmemelidir.
can
Mesajlar: 332
Kayıt: 12 Şub 2007, 14:14

eski paşa şimdi oldu maşa

Mesaj gönderen can »

80 lerde türkiyenin deli fişekleri vatanseverleri şimdi eyalet siteminden bahsediyor. bu maşa TÜRKİYE yi fedaral almanya veya amerakia sanıyor galiba ama bu ülke bir millet tarafından kuruldu oda türküm diyebilen herkes tarafından..bir türk ne hakka sahipse bir kürtte aynen aynı hakka sahip bir kürt iç işleri bakanı olabiliyor kimse bişey diyorumu??? belki arkadan abd ab nin emriyle olan şeyler ama halk kaldırmaz...
Cevapla

“İç Siyaset (Politika)” sayfasına dön