biralevi yazdı:velayet hak yazdı:.......
..Ha bana tercih hakkımı sorarsan osmanlı düzeni yerine Atatüğrk düzenini bin kere tercih ederim bu başka konudur ama bu Atatürkçü olmamıda gerektirmez.
6-Atatürk diyaneti sünni hanefi karakter üzerinde bizzat talimat vererek kurdurmuş diğer islami inançları yok saymıştır,amacı dini yönetmek denetim altına almak falandır filandır bizim sorunumuz değildir gerçek budur.
Şu an aleviyim diyenlerin kütüphanelerinde 12 imamların gerçek bilgi kaynağı kitaplar yokken sünniyim diyenlerin evlerinde diyanet sayesinde ilahiyat sayesinde tüm sünni kaynakları vardır ve bunu Atatürkün hangi amaçla olursa olsun kurduğu düzene borçludurlar,bu nedenle bunu görmezden gelip Atatürke en azından haksız eleştiriler getirmeleri haksızdır ikiyüzlülüktür,
Kimse eleştiri getirmesin demiyoruz ama haksız eleştiriyi kime karşı getirilirse karşı çıkmamız gerekir,değil müslümanlık bu insanlık borcudur.
Atatürk ‘ün dini bir sorunu çelişkisi yoktu ama islam düşmanı demekte doğru bir yaklaşım olmaz.
İslam düşmanı demek İslamiyetle direk veya endirek savaşmak demektir,İslamı ortadan kaldırmak için çabalamak planlar kurmak demektir.
Sizlerden böyle sözleri duymak beni çok şaşırtıyor..
İslam hükümlerini devre dışı bırakmak, küfür sistemi olan laikli sistemini hakim kılmak, Kuran harflerini kaldırıp yerine Latin harflerini yerleştirmek, namuslarımızın başlarını ve bacaklarını açmak ve ve.. İslam'la savaşmak değil de nedir? Gökten indirildiği sanılan kitap demesi küfür değil mi?
Allah Teala Kuran'da "Kim Allah'ın indirdiğiyle hüküm etmezse, kafirdir, fasıktır, zalimdir" buyur muyor mu? "Kafirlerle dost olmayın, onları sevenler de onlardandır" buyurmuyor mu?
Şimdi o böyle böyle yaptı diyerek onu eleştirirsek nakürlük ve haksızlık mı yapmış oluyoruz..
La havle..
Osmanlı düzeni yerine bin defa Atatürk düzenini tercih ederim diyorsunuz, peki size bir soru:
Osmanlı sistemi mi İslam'a daha yakındı yoksa Atatürk'ün benimsediği sistem olan laiklik sistemi mi? Osmanlı İslam'ın kaçta kaçını uyuyor ve onu uyguluyordu, Atatürk kaçta kaçını uyuyor ve onu uyguluyordu? Diğer bir ibaretle; hangisi İslam'a daha çok inanıyordu?!
Yine açıklamalarınız için teşekkürler, bu sözlerinizden de ikna olmadım maalesef..