Sosyal Medya ve Alevilik

Cevapla
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Sosyal Medya ve Alevilik

Mesaj gönderen 3nokta »

Gün geçmiyor ki teknolojide iletişimde yeni adımlar atılmasın. Kısa bir müddet dünyadan kendimizi soyutlasak cahil biri olarak bir müddet sıkıntı çekiyoruz.
Sosyal medya üzerine profil oluşturup paylaşımda bulunmayanımız azdır. Ancak bu gibi forumlar daha mı güvenli kişilerin düşüncelerini paylaşmada diye düşünmeden edemiyorum. Bu gibi sistemlerde yazanın kimliğiyle ilgili pek fazla bilgiye sahip olamıyoruz. Bu da kişinin rahatça düşüncesini ifade etme cesareti veriyor. Ancak sosyal medya sanırım öyle olmadığı için radikal ya da daha doğrusu alışılmışın dışında düşünceler beyan etmek sınırlı kalıyor.
Ben meselenin Alevilik konusundaki ezber bozan düşüncelerimizin beyanı ve daha fazla noktalara ulaşabilmek boyutu ile ilgili düşüncelerinizi öğremek için bu başlığı açma gereği duydum.
Aleviliğin gerçeğinin öğrenilmesi, Ehl-i Beyt as'ın velayetinin tanınması için; güncel anlamda zalimleri ve mazlumları, batılı ve hakkı tanımak için sosyal medyadan ne kadar yararlanabiliyoruz?
Burada sosyal medyayı kullanırken hedeflerimize ulaşmak için önümüzde ne gibi engeller var? Çözüm önerileriniz neler? Ne yaparsak sosyal medyayı Ehl-i Beyt öğretilerinin özellikle Aleviyim diyen insanlara ulaşmasını sağlarız?
Son not: Ekonomik ve siyasi gücümüz sınırlı olduğu için bu ülkede maalesef medyatik bir etkinliğimiz olmuyor. Oysa birileri çıkıp Aşura günü Nuh'un kurtuluş günüdür diye medyadan propaganda yapıyor, ötekisi İmam Hüseyin as'ın kıyamının semaha (haşa) benzediğini söylüyor, matem orucu diye Ehl-i Beyt as ile ilgisi olmayan bir şeyi dayatıyor vs. Bizim ise gerçek Ehl-i Beyt yolunu tanımak için bu durumda yapabileceğimiz en etkili şeyin sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanma olduğu düşüncesi ağır basıyor.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Sosyal Medya ve Alevilik

Mesaj gönderen 3nokta »

Güncel. Lütfen görüşlerinizi yazınız arkadaşlar.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“Bilgisayar, İnternet” sayfasına dön