Bu Sözler Kimindir?

Gündemdeki haber ve konular...
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen f_altan »

Şeyh Salahattin ağa bu sözüyle ne demek istemiş bana açıklar mısınız:

"3.) Sayın Başbakanım! Maliyemiz topladığı vergilerin her kuruşunun bize hizmet olarak döneceğini söylerken, genel bütçeden din hizmetleri için ayrılan birkaç bakanlığın bütçesini aşan miktardaki paranın vatandaşların üçte birinden fazlasına hizmet değil inkâr ve asimile faaliyeti olarak dönmesi eminim ki, liderliğinizdeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve iktidarının hukuk ve adalet anlayışıyla bağdaşmamaktır. Öteden beri gelen bu hukuk ve adalet ihlalinin yine sizin hukuk ve adalet konusundaki hassasiyetinizle giderileceği günün uzak olmadığına inanıyoruz."
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Hocam simdi biraz duraklayin !! Yarin mahserde Ben Özgündüze Hesap vermek zorunda degilim !onu sevmeye veya kutsama zorunlulugumda yoktur ! Yaptiklari acikca ortada oldugu halde kendinizi helen ona Spier etmeniz beni sasirtiyor dogrusu, hataliysa hatalidir demeniz okadar zormu ? Bu Lideriniz gökten zembilemi inmis ? evliyami yoksa masum birimidirki Kuran ayetleri ile onun yaptiklarini ört bas etmeyemi calisiyorsunuz anlamiyorum ? Adam acikca Biz Alevileri Yok sayor "3 Milyon Nufüstan bahsediyorum " derken sadece kendi kavmini ( Azeri Toplumunu) Caferi diye ilan ediyor ! konusmasinin bir diger bölümünde " Alevi açılımından sorumlu bakanlık görevini Sayın bakanım Faruk Çelik beye verirken emaneti ehline vermişsiniz. ....hepsinin güven itimadını kazanmıştır buda acikca Alevilere karsi Düsmanlik deyilmidir ? Muaviye Acilimcilarina hizmet degilmidir ? Bizler yillarca Alevilerin uyanmasi icin Mücadeleler verirken Bu Lider neden Acilimcilara bu kadar övgüler yagdirip bu kadar Destek verip karsimiza cikiyor ? bundan evel izzetin Doganin Sözlerinin arkasinda oldugu ve onun her söylediginin altina imzasini attginida hatirlatalim !!! demeki Bu Söze " Türkiye Caferi Lideri " Alevilerin uyanmasini istemedigi gibi karsisinda Rekabete görmek istemediginden olacaki Muaviye acilicmilarina övgüler yagdirip Asimile Projesine Asura gününde ACIKCA destek vermistir ! bunlar ise kolay yutulacak cinslerden degildir !!! Tabiki Elestirecegiz agzimiza kimse kilite vuramaz !!! bir kelime iyi konustuysa dör beste gaflarda okadar yapmistir ! neden söyledigi sözleri Elestirdigimizde, Eletsirdigimiz sözlerini görmezcelikten geliyorsunuzda, Sasali sözlerini burnumuzun önüne koyorsunuz anlamis degilim !? Bakin Hocam.. Sizle Özel Mesjda bu konu hakkinda defalarca yazistik, basimdan gecenleri size Güvenerek anlattim ( Detaylara simdilik girmek istemiyorum ), hatta bana cogu yerlerde hak vermistiniz..simdi bu "Liderin " sözünü ettigi sözleri elestirdigimizde neden bize karsi duruyorsunuz ? Bir Alimden cok Siyasetci gibi konusan bu "Lider" sifatinda olan kisi , Alevilere karsi kasti nedir ? neden acikca Bektasileri, Muaviye acilimcilarini Destekliyor ? hic Düsündünzmü ? Bazilari ellerini vicdanlarina koyup iyice düsünmesi daha sonrada Mahseri düsünmesi gerekir bence !

Aralarinda iken Biz Alevilere "Namaz kilan komunistler" ve hatta "Ana baci tanimaz" diye hitab etmeleri halen kulaklarimdadir !!!!! Siz o sundgunuz Ayeti aslinda onlara sunarsaniz iyi bir is yapmis olursunuz !! Cemaati ( Bazilari tabiki Müstensa ) böylese Liderlerinin görüsü nasildir diye sorulmasi gerekir bence !!!!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Hasan Akça
Mesajlar: 1745
Kayıt: 05 May 2008, 22:02

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen Hasan Akça »

MÜCAHİD yazdı:Şeyh Salahattin ağa bu sözüyle ne demek istemiş bana açıklar mısınız:

"3.) Sayın Başbakanım! Maliyemiz topladığı vergilerin her kuruşunun bize hizmet olarak döneceğini söylerken, genel bütçeden din hizmetleri için ayrılan birkaç bakanlığın bütçesini aşan miktardaki paranın vatandaşların üçte birinden fazlasına hizmet değil inkâr ve asimile faaliyeti olarak dönmesi eminim ki, liderliğinizdeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve iktidarının hukuk ve adalet anlayışıyla bağdaşmamaktır. Öteden beri gelen bu hukuk ve adalet ihlalinin yine sizin hukuk ve adalet konusundaki hassasiyetinizle giderileceği günün uzak olmadığına inanıyoruz."

bu sığ görüştür dar bakıştır
eğer vergilerin hesabını sadece diyaneti sorgulayarak soracaksan at gözlüğüyle olaya bakıyorsun demektir
vergi hesabı öyle sorulmaz tümünü soprarsın
milli eğtimi sorarsın sosyal güvenlikle sorarsın iç işleri bütçesini sorgulayarak sorarsınn
görürsünki alevilere aynı haksızlık tüm kurumlarda yapılıyor sadece diyanetde değil
vede bu akp nin adalet ve hukuk anlayışıyla bağdaşmıyor demezsin zira akp nin adalet ve hukuku yandaşlaradır akp den medet yardım umarak rica yada yalvararak bir yere gidemezsin sen akp nin bizim sorunlarımızı bilmedinimi sanıyorsun ?
açılımı bilmeden cahilliğindenmi yapıyor sanıyorsun
akp yarın bu vatandaşa diyanet bütçesinden maaş verirse alacakmısınız? o halde diyanet bütçesi değildir sorun Türkiyenin aleviler aleyhine oluşan düzenidir
bu liderlik anlayışı sığdır sayın hocam
savunduğunuz lideriniz (değil diyorsun ama ne hikmetse savunup duruyorsun)
geniş bakamıyor sayın hocam dar bakıyor kendi eksenini aşamıyor
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen f_altan »

ali muhsin yazdı:Hocam simdi biraz duraklayin !! Yarin mahserde Ben Özgündüze Hesap vermek zorunda degilim !onu sevmeye veya kutsama zorunlulugumda yoktur ! Yaptiklari acikca ortada oldugu halde kendinizi helen ona Spier etmeniz beni sasirtiyor dogrusu, hataliysa hatalidir demeniz okadar zormu ?
Ben bazı konularda bize ve size göre hatalı olduğunu ve yanlış yaptığını söyledim ama sen ve arkadaşların kendinizi bütün hata ve yanlışlıklardan beri ve uzak görüyorsunuz. Sizi daha çok eleştirenler ve ve birçok konuda yanlış yaptığınızı söyleyenler vardır. Onların sizlere hakaret ve saygısızlıklarına göz yumamayacağımız gibi sizin de kendi kardeşlerinize saygısızlık ve hakaretlerinizi görmezden gelemeyiz. ali muhsin can ben kul hakkından bahsetmiştim sen yine aynı sözlerini tekrarlayıp duruyorsun, hatta üzerine yeni bir şeyler de ekliyorsun, Allah aşkına daha yorulmadın mı?! Her sözünün hesabını vereceğini unutma, kul hakkının affedilmeyeceğini unutma, yapılan hatadan daha büyük hatalar yapmakla, diğerlerine saldırmak ve hakaret etmekle bir yere varamayacağınızı da unutmayın..
ali muhsin yazdı:Bu Lideriniz gökten zembilemi inmis ? evliyami yoksa masum birimidirki Kuran ayetleri ile onun yaptiklarini ört bas etmeyemi calisiyorsunuz anlamiyorum ? Adam acikca Biz Alevileri Yok sayor

Aynı nekaratlar..
Kuran ayetlerini onu savunmak için yazmadım, kul hakkına girdiğinden kıyamet günü hocam neden beni uyarmadın dememen için yazdım. Ben de sizin kul hakkına girmekte ve su-i zan üzere hareket etmekte bu kadar ısrarınızı anlayamıyorum!!!

ali muhsin yazdı:"3 Milyon Nufüstan bahsediyorum " derken sadece kendi kavmini ( Azeri Toplumunu) Caferi diye ilan ediyor ! konusmasinin bir diger bölümünde " Alevi açılımından sorumlu bakanlık görevini Sayın bakanım Faruk Çelik beye verirken emaneti ehline vermişsiniz. ....hepsinin güven itimadını kazanmıştır buda acikca Alevilere karsi Düsmanlik deyilmidir ?
20-25 milyon Caferi de deseydi yine de bir şeyler bulur iğnelerdin..
Alevilerin hakkını savunmak ne zamandan beri onlara karşı düşmanlık sayıldı?!
Sadece Alevi siz misiniz? Sahi size göre Baktaşiler Caferi mi?
ali muhsin yazdı:Muaviye Acilimcilarina hizmet degilmidir ? Bizler yillarca Alevilerin uyanmasi icin Mücadeleler verirken Bu Lider neden Acilimcilara bu kadar övgüler yagdirip bu kadar Destek verip karsimiza cikiyor ?
Atalarımız, "suyu geçene kadar eşşeğe dayı diyeceksiniz" dememişler mi: )
Söverek mi hakkınızı alacaksınız?! Alevilerin uyanması ve haklarını alması için onların çabası sizden daha çok olmamışsa kesinlikle az değildir..
ali muhsin yazdı:bundan evel izzetin Doganin Sözlerinin arkasinda oldugu ve onun her söylediginin altina imzasini attginida hatirlatalim !!! demeki Bu Söze " Türkiye Caferi Lideri " Alevilerin uyanmasini istemedigi gibi karsisinda Rekabete görmek istemediginden olacaki Muaviye acilicmilarina övgüler yagdirip Asimile Projesine Asura gününde ACIKCA destek vermistir ! bunlar ise kolay yutulacak cinslerden degildir !!!
İzzettin doğan hakkında öyle bir söz söylemişse hata etmiştir, ben de böyle bir şeyi doğru bulmuyorum. Açılımlar konusunda sizin deyiminizle kendi cemaatine istediğini sizin cemaat için de istemiştir. Bunda gocunacak ne var? Katılmayabilirsiniz, nitekim azeri halkından ve ulemasından da onun sözlerine katılmayanlar oldu. Küçük meselelerde silahları birbirimize çevirmek, Muaviye açılımından daha tehlikelidir. Sizin silahları maalesef kendi kardeşlerinize çevirdiğinizi hatta ateş açtığınızı görüyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.
ali muhsin yazdı:Tabiki Elestirecegiz agzimiza kimse kilite vuramaz !!! bir kelime iyi konustuysa dör beste gaflarda okadar yapmistir ! neden söyledigi sözleri Elestirdigimizde, Eletsirdigimiz sözlerini görmezcelikten geliyorsunuzda, Sasali sözlerini burnumuzun önüne koyorsunuz anlamis degilim !?
Size eleştirmeyin diyen olmadı, eleştirince hakaret ve saygısızlık yapmayın, ağzınızı bozmayın dedik. el-mumini mülcem demişler, bunu hatırlatmak istedim size, ama ne demek istediğimi hala anlatabilmiş değilim. Sadece şaşaalı sözlerini değil bütün sözlerini gözler önüne bıraktım, sizin dediğiniz gibi olmadığını göstermek istedim ama yine görmediniz, teviller yapıp tevilin belini kırdınız: )
ali muhsin yazdı:Bakin Hocam.. Sizle Özel Mesjda bu konu hakkinda defalarca yazistik, basimdan gecenleri size Güvenerek anlattim ( Detaylara simdilik girmek istemiyorum ), hatta bana cogu yerlerde hak vermistiniz..simdi bu "Liderin " sözünü ettigi sözleri elestirdigimizde neden bize karsi duruyorsunuz ? Bir Alimden cok Siyasetci gibi konusan bu "Lider" sifatinda olan kisi , Alevilere karsi kasti nedir ? neden acikca Bektasileri, Muaviye acilimcilarini Destekliyor ? hic Düsündünzmü ? Bazilari ellerini vicdanlarina koyup iyice düsünmesi daha sonrada Mahseri düsünmesi gerekir bence !
Ben de size özelden gereken açıklamaları yaptım, çoğu yerlerde yanlış düşündüğünüzü ve yanlış yorumladığınızı hatırlattım. Siz sadece özgündüzü değil bütün azeri halkını ve alimlerini eleştirmiştiniz. İşte özelde bu düşüncelerinizin yanlış olduğunu söyledim. Detaylara girmek istemiyorum: )
İşte bundan dolayı ayetleri size hatırlattım.
ali muhsin yazdı:Aralarinda iken Biz Alevilere "Namaz kilan komunistler" ve hatta "Ana baci tanimaz" diye hitab etmeleri halen kulaklarimdadir !!!!! Siz o sundgunuz Ayeti aslinda onlara sunarsaniz iyi bir is yapmis olursunuz !! Cemaati ( Bazilari tabiki Müstensa ) böylese Liderlerinin görüsü nasildir diye sorulmasi gerekir bence !!!!
Eğer cahilin biri yakışıksız bir söz söylemişse, bunu bir cemaate mal etmek de o kadar cahillik olur. Onları buralarda anlatmak da yine o kadar yanlış ve yakışıksızdır. Çok geçmeden artık siz de kendinize bir çeki düzen verseniz, söylem ve eylemlerinizi Kuran ayetleriyle bir tartsanız, Azerilerle uğraşacağınıza kendi sorunlarınızla uğraşsanız diyorum..
Not: Bu sözlerim ali muhsin can içindir diğerleri üzerlerine alınmasın: )
selam ve dua ile..
ali muhsin can, vaktimizi ne kadar gereksiz ve faydasız şeylerle aldığınızın farkında mısınız?
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen f_altan »

"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."( Hucurat: 12)

“Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevketmesin. Adaletli olun, çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.” (Maide: 8 )
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen Musa Özateş »

halk arasında
dar geldi veya
daral geldi derlerya aynen öyle oldu konu sıktı ve tıkandı gibi
lütfen yönetim tavır koymadan otokontrolle konuyu bitirelim zaten herkes sözünüde söyledi
ona cevap buna cevap cevaba cevap bitmez yani
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Hocam

öncelikle sunu ifade etmek istiyorum ,Sizi Elestirdigimde size karsi bir düsmanligimin veya bir kinim olamdigini bilin. Elestirmek iyidir ,Elestirilecek birsey varsa Elestirilebilinir ,Dost aci söyler ama dogruda söyler diye bir söz vardir ..Sizin Sahsima yaptiginiz elestirileri okudum ,bir konuyu veya bir toplumu elestirdigimde Parantez olarak devamli ( Bazilari Müstesnadir ) diye yazdigim cok olmustur !! Bir kisi Elestirilirse tabiki gereken Elestiride yapilabilir ,heleki bu Biz Alevileri ilgilendirirse ! Ben o Sahsi Sevmek zorunda degilim ! Lider olarak görmemeyede bilirim ,herkesin Sahsi görüsüdür ! Zorla Güzelikte olmaz !! Evet Kul hakki denen birsey var.. acaba Bu Bahsettginiz Toplum ( Almanyadakilerden bahsediyorum ) bana burda yaptiklari haksizliklari veya burda Alevilere yaptiklari haksizliklarin hesabini nasil verecekler acaba ? Bize "Namaz kilan kizil Komunistler" diyen bir Cemmat yarin bunlarin hesabini nasil vercekler acaba ? bu ufak bir örnekti dahasida oldugu icin fazla yazmiyorum ! Zira özel mesajdada bazi olaylari size oldugu gibi anlatmistim ... Tecrübelerime ve yasadigim olaylara dayanarak Sashen kendi yaptigim elestirilerdede hic bir yanlista görümyorum ! Baska deyimle bire bin katip süsleyip püsleyen biride degilim ! Sizin bir Cahil tarafindan söylenmis olan bir söz dediginiz kisinin sözlerini hemen hemen orda bulunupta o Cahilin dediklerini onaylayan ve kafalrini sallayip haklisin Diyenlerin oldugunuda cok iyi bilirim ...!!! Bunlarin Hesabi Sorulmayacakmi peki ? nerde benim hakkim diyemezmiyim ? sadece bir kisi olsa haklisiniz derdim... 20 - 25 milyona gelince,keske öyle bisey söyleseydide ,3 milyon deyip Bizileri yok saymasaydi !! ama adamin derdi baska !!! ayrica ,Siz o kisinin gercektende Alevileri savunduguna inaniyorumusunuz ? Alevileri savunmak, Alevileri Bektasilere Peskes cekmekmidir ? izzettin Dogan efendinin söylediklerinin altina imzasini atmakmi Alevileri Savunmak oluyor ? Alevilerin uyanmamasi icin Bektasilerle birlik olan ve Muaviye acilimcalarinin Acilim Politikasina Acikca Asura gününde Destek vererekmi Alevilerin haklarini savunmus oluyor ? Cemmati icin birsey istemisse Sizin icinde birsey istemis demissiniz ,bende diyorumki , Muaviye acilimlarinin yardimina ihtiyacimiz yoktur ! onlardan gelen hayir Allahtan gelsin diyorum ,bundada gocunacak ne var degilmi !! Böyle seyleri Elestirdigimizde Hakaret etmismi oluyoruz ? Yoksa Bravo Masallah dememizmi bekleniyor ? Bir örnek daha veriyim isterseniz ..Adamin Biri Sözde Ben " Siayim" deyipte Cep Telefonunun ( Telefon zilinde) Mehter Marsi calana , ben nasil güvenebilirim ...?

Son olarak kendime ceki düzen vermemi önermissiniz, Hocam onu Coktan yaptim merak etmeyin !!! kendime Ceki Düzen vermemis olsaydim böyle yorumlar yapmazdim ...Bir Düsünün ....!
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Kullanıcı avatarı
f_altan
Mesajlar: 2376
Kayıt: 22 Oca 2007, 20:49

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen f_altan »

ali muhsin can, ben bir şeyler yazdıkça sen de sözlerini tekrarlayıp duruyorsun, ben yoruldum, Musa Özateş'in önerisi üzerine artık tartışmak istemiyorum, eğer istemiyerekten sizi kırdım veya üzdümse affola. Allah'a emanet olun, hakkınızı helal edin.
selam ve dua ile..

Sadece şu sorumu cevaplamanı rica edeceğim: Bektaşiler Caferi mi Sünni mi?
ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ÂL-İ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Bu Sözler Kimindir?

Mesaj gönderen ali muhsin »

MÜCAHİD yazdı:
Sadece şu sorumu cevaplamanı rica edeceğim: Bektaşiler Caferi mi Sünni mi?
Sevgili Hocam

Bektasilerin ne oldugunu iki SIKKA indirip sormaniz ne derece gercekci ?

Sayet incelersiniz eger...Bektasilerin icinde kendilerini Sünni kabul eden,Alevi kabul eden,Sebatayist kabul eden,Solcu,Türkcü,tassavvufcu,yesevi,hurufi,atatürkcü,vs kabul edenleride bulursunuz . Bektasiligi artik iki SIKLI dar bir kaliba koyamasiniz,ki...bektasilik artik bir sentezdir,bunlarin hepsidir yada hicbiri degildir.zamanla gelisen degisik kilik degistiren yeni birseydir günümüzde , islam disinda yasayan,icinde islamdan parcalarda olan bir sentezdir .yani neresinden tutarsaniz bektasilik odur .

Madem yoruldunuz bu tartismayida keselim lütfen .

Not : daha evelki kendi yazimi uygun görmedigim icin kendim sildim .
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön