Böyle Protestolar Ahlaki Değil...

Gündemdeki haber ve konular...
Cevapla
Ali
Mesajlar: 636
Kayıt: 24 Ara 2006, 08:34

Böyle Protestolar Ahlaki Değil...

Mesaj gönderen Ali »

Böyle Protestolar Ahlaki Değil

Önceleri yoktu yeni başladı , bir kamu görevlisi veya bir siyasetçi bir yere davet edildiğinde birden ortaya çıkan birkaç genç bağırıyor çağırıyor konuşmayı engellemeye sabote etmeye çalışıyor, birkaç aydırda yumurta atmaya başladılar.

Bunlar tek merkezden yönetiliyor veya spontane gelişiyor hiç önemli değil,önemli olan bu protesto türü yaygınlaşırsa yada tepkisel olarak yaygınlaşırsa heryerde herkese karşı yapılır ve buda doğal olarak yeni şiddet ortamlarını doğurur yada davetiye çıkarır.

Tabiki protesto haktır gerektiğinde yapılmalıdır ama bu şekilde değil,

O atılan yumurta O İNSANIN GÖZÜNE gelse ve zarar verse memnun olacakmısınız? haklıysanız bile haksız duruma düşmeyecekmisiniz? Cismani zarar verme hakkınız varmı? ihtimalde olsa böyle bir durum varsa o protesto DEMOKRATİK SAYILSA BİLE AHLAKİ DEĞİLDİR.

Bu gençlere herkes tavır koymalı bu gençlerde bu işten vazgeçmelidir.Tabi bunun yolu polis jopu yada dayağı yada yaka paça şiddet kullanmak değildir.

Yolu eğitimdir ,bunları yetiştiren üniversite hocaları bunlara yaptıkları iş doğru bile olsa yöntemin yanlış olduğunu söylemeleri gerekir.Hiç bir siyasi grup bunlara itibar getirecek tavırlarda bulunmamalıdır.

Protesto doğal haktır tamam kabul ama usulü yada yöntemi kimseye zarar vermemelidir,konuşturmamak,üzerine yumurta atmak,salondakileri kışkırtmak AHLAKİ değildir.

Siyasilerede sesleniyoruz ;siyasi kazançlar kaygısıyla

Kimse bu ahlaksızlığa sahip çıkmasın yayılırsa kendileride altında kalır.

Bugün ona yapılan yarın sana yapılır vede bu iş yumurtayla dometeslede kalmaz.

Gençler eylemlerindeki provakatif unsurlara dikkat etmeli

Siyasiler bu eylemlere yüz vermemeli

Polis ölçüyü kaçırmamalı

Akedemik çevrede bu gençleri eğitmelidir……..
Cevapla

“Güncel” sayfasına dön