internet kafelerine gidenlere Dikkat !

Cevapla
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

internet kafelerine gidenlere Dikkat !

Mesaj gönderen ali muhsin »

Arkadaslar cogu zaman Genclerimiz internet kafelerine gitmekteler, Facebook Youtube veya Msn gibi sosyal Paylasim yerlerine girip Sifrelerini verirler ...ama birgün Facebook veya Msn gibi Sosyal Paylasim sitelerinde Sifrelerini verdikleri halde giremeseler Sifre Calinmis demektir ...bunun nedenleri sudur,heleki bir Internet kafesinde iseniz is Hackerler icin oldukca kolay olur ....Hackerler siz oturmadan evel oturacaginiz Biligisayarin arkasina (USB Stick ) takiyorlar yani bu USB stick Digerlerinden farklidir ,Farki ise Sizin verdiginiz herhangi bir Sifreyi Kopyaliyor ve hatta neler yazmissaniz herseyi kayd ediyor ,isiniz bitince Hackerler sadece Bilgisayarin arkasina taktiklari USB Sticki cekip gitmek kaliyor sadece Adinizi ve Sifrenizi ele gecirmekle kalmiyor Özel yazilariniz dahi onlarin eline geciyor. Simdi diyeceksiniz öyle bir Teknik varmi .Var ! Onun icin heleki bir internet kafesine girerseniz Bilgisayarinizdaki USB Stiklerine dikkat edin ! Tabiki kafe sahibi sunuda der " böyle sacmalik olurmu " diye Ama o Teknik Var ! Dikkat etmenizi öneriyorum .

Not: "USB Stick" galiba Türkcesi Flas belek olacakti ..Bir arkadasin kulagi cinlasin o söylemisti.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
HakYolunda
Mesajlar: 56
Kayıt: 19 Eki 2010, 17:42

Re: internet kafelerine gidenlere Dikkat !

Mesaj gönderen HakYolunda »

T$ler Ali Muhsin abi.TAbi Biz Tedbirimizi Alalim,Ne olur Ne olmaz..
Hz.Ali(s.a)İnsanların kalbi vahşi ve başıboştur; kim onlarla ilgilenirse onlara doğru cezbolur.
_________________________________________________[highlight=#00BF40][font=Goudy Stout][/font][/highlight]
Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed.
Muhammed
Mesajlar: 545
Kayıt: 29 Oca 2007, 11:41
Konum: Galu Bela...

Re: internet kafelerine gidenlere Dikkat !

Mesaj gönderen Muhammed »

ali muhsin can, birebir dediğin gibi değil o iş. Birincisi bu işi yapan programlar vardır, sen her ne yaparsan, yaptığın eylemi kaydeder. Yazdıklarını, giezdiğin siteleri, şifreleri vs... Hatta ekran görüntüsü bile çekip kaydeder. Bu programların genel ismi Keylogger'dır. İkincisi bunu sadece hacker değil, herkes yapabilir. Çokta basittir yapılması gereken şey. Gidersin internet cafe'ye kurarsın programı, sonra kalkar gidersin. Senden sonra gelen kişinin her yaptığını kaydedip mail olarak gönderir sana. Hacker olmaya gerek yok yani. (Olayın ne kadar basit olduğunu vurgulamak istedim.)

Önlemler;
1- Güvenmediğiniz internet cafe'lere gitmemeye özen gösterin.
2- İnternet cafe'ye gidip oturduğunuzda, şayet bilgisayar açıksa bile bilgisayarı yeniden başlatın. İnternet cafe'lerde "Deep Freeze" isimli bir program kuruludur. Deep Freeze sayesinde bilgisayar yeniden başlatıldığında önceki kullanıcının her yaptığı silinip, bilgisayar orjinal hale getirilir. Bu yüzden bu çok önemli bir madde. Mutlaka yeniden başlatın bilgisayarı.
3- Dua edin :)
Resim
Resim
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: internet kafelerine gidenlere Dikkat !

Mesaj gönderen ali muhsin »

Muhammed can

Bahsettigim USB Stickte (Ekstra olarak) Program kurulmuyor. ayrica Anti Spam, Anti Virüs ,Anti Spy gibi Programlarinada yakalanmiyor, kisi sadece Bilgisayarin arkasina bu USB Sticki takiyor yani Program kurmasina hic gerek yok ,sadece takiyor ve islemleri ( Sayet Takili ise )USB görüyor ,ister internette oturan kisi dört bes defa acsin yine bu USB Stick gerekeni yapiyor ,yani internette oturan kisi klavyesinin A tusuna bastigi an kayda geciyor,calismaya basliyor. Deep Frezee dahi burda saf disi kaliyor..hem madem biri Program kuracaksa ve bir Müsteri Bilgisayari kapatip acarsa ve Deep frezee denilen Program, kurulan Programi silerse Programi kurup giden kisinin isi bir ise yaramadi demektir.onun icin bu USB ler kullaniliyor ,Bilgisayara Program kurmasina hic gerek yok ,yani Bu USB Stick Hijack gibi birsey Bilgisayari kendi kontrollüne aliyor ne Bilgisayardaki Anti Virüs veya Anti Spam -Spy nede müsteri farkinda olmuyor ..onun icin Internet kafelerine giden Arkadaslar mutlaka Bilgisayarlarin arkalarina iyice baksinlar Sayet USB olmadan kurulmussa Muhammed canin dedigi gibi acip kapatsinlar emin olduktan sonra yazsinlar .Bu isi sadece Hackerler degil, Girgir olsun diye yapanlarda var hani.

USB Fiyatlarini yazacaktim ama Reklam olur diye yazmiyorum.Yeni cikan Versiyonlarda ise bazi Ekstralar dahi var Fiyati ise yüksek ( Sadece bunu yaziyim bari,Fiyatini yazmiyor cimri falan denilmesinde :D )...ayrica burda bu gibi Seyler yapmak Özel olan seyleri kayd etmek kanunen yasaktir.

Dikkat edilmisse "Stutnex" virüsünden sonra bu gibi seylerin piyasaya sürülemesi ilginctir.
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Bilgisayar, İnternet” sayfasına dön