Uzayda Hayat var mı?

Cevapla
Musa Özateş
Mesajlar: 1205
Kayıt: 17 Mar 2007, 01:17

Uzayda Hayat var mı?

Mesaj gönderen Musa Özateş »

Konu pratikte önemsiz olabilir ama felsefi anlamda cevabı aranan bir sorudur ve henüz cevabını bulamadık bulduğumuz tek şey henüz ulaştığımız kısımda hayat olmadığıdır ama ulaşamadığımız sınırsız boşlukta bizi bekliyor değişik bir konu gündeme geldi aktarıyorum;


Uzayda hayat var mı?
Vatikan bilim adamlarıyla dünya dışı yaşamı sorguladı
Katolik dünyasının yönetim merkezi Vatikan, 4 gün süren ve bugün sona eren bir astrobiyoloji toplantısında, dünya dışı yaşamı sorguladı.

Katılımcıların dünya dışı yaşamın keşfinin göreli olarak yakın bir zamanda yapılacağı inanışını dile getirdikleri toplantının sonunda Vatikan Astronomik Gözlemevi Direktörü Jose Gabriel Funes, yaptığı açıklamada, ''Dünya dışı yaşam henüz keşfedilmese bile bu araştırmalar bize, dünyamızda filozofik ve teolojik içermeleri bulunan önemli ve yararlı birçok şey öğretti'' diye konuştu.

Funes, uluslararası astronomi yılı dolayısıyla Vatikan Bilimler Akademisi'nin çağrısı üzerine düzenlenen ve 30 kadar araştırmacı, astrolog, biyolog, fizikçi, jeolog ve kimyacının katıldığı toplantıda yer alanların her birinin alanarında uzman kişiler olduklarını ve din görüşlerinin sorulmadığını söyledi.

Toplantıda konuşan Arizona Üniversitesi Astronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Chris Impey, birkaç yıl, 5, 10 veya bir insan yaşamı süresi içinde, evrende güneş sistemi veya dışında yaşam biçimlerinin bulunacağına inancının tam olduğunu belirterek, ''Evren, karbon, su ve enerjiden meydana geliyor ve kozmosta bunlardan çok var. Gezegen araştırmalarında inanılmaz bir gelişme görülüyor. 1995'te güneş sistemi dışında yalnızca 1 gezegen (dışgezegen) biliyorduk, şimdi ise 400'den fazla'' dedi.

Parisli astrofizikçi Athena Coustenis de güneş sisteminde yaşam izi bulma şansının dışarıda bulmaktan daha fazla olduğunu savunarak, ''Eğer varsa, hemen bulunacaktır. Astrobiyoloji alanında her gün gerçekler kurguları aşıyor'' diye konuştu.

Roma'daki Tor Vegata Üniversitesi Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Jonathan Lunine ise eğer dünya dışı bir yaşam türünün varlığı hala bulunamadıysa belki de hiçbir zaman bulanamayacağını, ancak bilim adamlarının, bu yaşamın nerede olabileceğine dair görüşlerinin oluştuğunu belirtirken, güneş sisteminde Europa, Titan veya Mars gibi yerlerde yaşamın varlığını teyit etmenin zorluğuna dikkat çekti.

Arjantinli cizvit peder Funes de başka yaşam biçimlerinin kısa sürede keşfedilmesi olasılığına yönelik daha fazla kuşku duymaya başladığını kaydetti.

Funes, geçen yıl mayıs ayında yaptığı açıklamada, Tanrı'ya inanmanın dünya dışı yaşama inanmakla eşdeğer olduğunu söylemiş, hatta Hz. Adem'in yasak meyveyi yemesiyle tüm insanlığın günahkar durumuna düştüğü asli günahı işlememiş varlıkların yaşadığı bir gezegen bile olabileceğini bildirmişti.
alone_man
Mesajlar: 1769
Kayıt: 13 Oca 2008, 21:28

Re: Uzayda Hayat var mı?

Mesaj gönderen alone_man »

mesaj (kontak) isimli filimde kadın oyuncu hiç unutmuyorum şu anlamda birşeyler demişti;

Bunca sonsuz boşluk anlamsız olamaz iş olsun diye olamaz sırf boşluk olsun diye olamaz
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Uzayda Hayat var mı?

Mesaj gönderen ali muhsin »

Kurani kerimde Devamli Bazi Ayetlerde Yedi kat gök ve yerlerde, Allahi Tenzih eden canli varliklardan söz ediyor ,bunlardan bir örnegi isra suresi 44 Aytindedir " Yedi gök ve yerle onlarda ne varsa hepsi, onu noksan sıfatlardan tenzîh eder ve hiçbir şey yoktur ki ona hamdederek onu noksan sıfatlardan tenzîh etmesin, yalnız siz, onların tesbîh edişlerini anlayamazsınız. Şüphe yok ki o, azâp etmede acele etmez, halîmdir ve suçları örter. "

Bazen Tv de Uzayla ilgili belgesel izliyorum yani öyle cok Samanyolari varki ,bizim Dünyadan haric cok Gezegenlerde vardir,ki daha insan oglu oralara kadar gidememis .bir ara Eskiden bir yerde okumustum, Amerikan uzay arastirma merkezi NASA uzaya bir uydu firlatigini ve o uydunun icinde Dünya ile ilgili enformasyonlar oldugunu ve bu uyduyu uzaya saldiklarini okumustum ...Bazen yasantimizda geceleyin Gök Semalarina baktigimizda garip seylerde görebiliyoruz ama ne oldugunu kesf edemiyoruz ...Sahsen Kurani kerime dayanarak Dünyamizin disinda biz insanoglundan haric Canli varliklarin olduguna bizzat inaniyorum ,Sünki Yüce Allahin herseye gücü yeter herseyi yaratan odur .
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
ali muhsin
Mesajlar: 3121
Kayıt: 24 Nis 2007, 18:41

Re: Uzayda Hayat var mı?

Mesaj gönderen ali muhsin »

konu hakkinda ilginc bir görüntüye rastladim ,bir Amerikan Tv sinde Iranin Füzelerini denendigi gösteriliyor, Füzeler havaya firlatilirken kamera füzelerin görüntüsünü takip ediyor , fakat bir Füze havaya firtlatildiginda kameraya ilginc bir görüntü cikiyor ,füze havadayken bulutlarin arasinda aniden bir Cisim cikiyor ,bu görüntüyü Dünya izliyor ,fakat bu bir Fake mi yada gercekmi bilinmiyor ? konu hakinda degisik yorumlar yapildi..aslinda bu görüntü incelenmesi lazim , Sahsen bilemiyorum ya bu bir Fake yada tessadüfen cekilmis bir cisim ..? yani hersey olabilir ..iste bir Amerikan TV sinde olayi görüntüleyen Video ....

http://www.youtube.com/watch?v=IXDHKLNp_rQ[/youtube]

Sizce Nedir ? Nasil yorumlayabiliriz ?

Not: Youtube halen Türkiyede yasakmi ? veya diger Arkadaslar icin youtubeye nasil girilir
Aleviler, Al-i Muhammedin Yetim ( UNUTULAN ) Evlatlarıdır
Allahume Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed
------
Insana Secde etmek ,insanlik onurunu ayaklar altina almak demektir !
Insana Secde etmek ise insanlik icin bir Zillettir !
Cevapla

“Araştırma ve Makaleler” sayfasına dön