Sünniliğin batıl olduğunun Kuran ile ispatı

Cevapla
Aliekber
Mesajlar: 149
Kayıt: 21 Ağu 2009, 14:40

Sünniliğin batıl olduğunun Kuran ile ispatı

Mesaj gönderen Aliekber »

Hazreti Muhammed'in cihana gelişinden ve İslamı yaymaya girişmesinden sonra baya bir zaman ve o kadar da olay yaşandı,tarihe geçti

İslam iki ana unsur üzerine gelişti,bir taraftan hazreti Ali ve İslam dostları, diğer yandan bunlarla savaşıp tarifi imkansız gadarlıklara duranlar

Biz İslama tarafız ve dolayısıyla bildiklerimizi bildirmekle mükellefiz, ki geniş katmanlar günümüze kadar gizlenen gerçekleri tümüyle kavrasın ve kavramış bir halde seçsin yolunu: İslam taraftarı mı,yolsa Kafir taraftarı mı...


Nisa 59. Ey inananlar, Allah'a, peygambere ve içinizden emredecek kudret ve liyakata sahip olanlara itaat edin. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız bir şeyde ihtilafa düştünüz mü o hususta Allah'a ve Peygambere müracaat edin; bu hareket, hem hayırlıdır, hem de sonu pek güzeldir.
Hazreti Ali halifeyken Ebubekir kızı Ayşe ordu kaldırıp savaşmış mıdır savaşmamış mıdır?

Nisa süresi 59 uncu ayete kafir olmuş mudur olmamış mıdır?

Sünnilik nisa 59 a kafirlikleri şüphe götürmeyenleri hazret kelimesiyle şereflendirip tüm dinlerini bu kafirlerin rivayetleri üzerine kurarlar

içinizden emredecek kudret ve liyakata sahip olanlara itaat edin.

Hazreti Ali'nin halife oluşu gasp edilmiş bir halifelik değildiyse,emredecek liyakata sahiptiyse,
bu apaçık ayeti,emri hiçe sayarak Ebubekir kızı Ayşenin kafirliği sabit,

Burdan ,kafirleri dost edinip,yüceltip,tüm dinini kafirlerin rivayeti üzerine kurmakla, sünniliğin toptan azgın olduğunun delilini Kuran ile verebiliyoruz

Peygamber soyuna ne kadar düşmanlık gütmüş olan varsa, sünnilik bunların alayını hazret diye niteler

Ve bu savaş esnasında kaç bin tane mümin müslümanın kanına girildi?

Nedir bilerek bir müminin kanına girmenin hükmü?

nisa 92 93. Ve kim bir mümini kasten öldürürse cezası cehenneme atılmaktır, ebedi kalır orada ve Allah ona gazap eder ve rahmetinden uzaklaştırır onu ve ona pek büyük bir azap hazırlamıştır da.

Allah hangi ayetinde kafirlikleri tartışmasız olanları,cehennemde ebedi yanacakları sabit azgınları dost edinin demiş?

al i imran 28 İnananlar iman edenleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler. Bu işi yapan, Allah'tan bir şey beklemesin, fakat kafirlerden çekinmeniz gerekse o başka. Allah, kendisinden sakınmanızı emretmektedir ve dönüp varılacak yer de Allah tapısıdır.
Genel olarak sünnilik,kafirlikleri apaçık olanları yüceltmekle,dinlerini bu kafirlerin rivayetleri üzerine kurmakla al i imran 28 e kafirleşiyorlar mı?

evet!!!

nisa 139 Onlar, inananları bırakırlar da kafirleri dost edinirler. Yüceliği, kudreti onlardan mı umuyorlar, onlardan mı arıyorlar? Hiç şüphe yok ki bütün yücelik ve kudret Allah'ındır.
Nisa 139 a kafirleşiyorlar mı?


evet

nisa 144 Ey inananlar, müminleri bırakıp da kafirleri dost edinmeyin. İster misiniz kendi aleyhinizde Allah'a apaçık bir delil veresiniz?
Nisa 144 e kafirleşiyorlar mı?

evet


Ne kalıyor çıkış yolu olarak?

Allah'ın ayetlerine kafirleşmenin hükmü kesin cehennem felan değildir,bir zaman azap görür kurtulurlar?
maide 10 Kafir olanlara ve ayetlerimizi inkar edenlere gelince: Onlardır cehennem ehli.
Allah'ın ayetlerine kafir olanları durumu hakkında da şüpheye yer yok

ayetlerimizi inkar edenlere gelince
maide 86 Kafir olanlarla ayetlerimizi yalanlayanlara gelince onlardır cehennem ehli.
ayetlerimizi yalanlayanlara
Casiye 31 Ve ama kafir olanlara gelince: Âyetlerim okunmuyor muydu size? Derken ululandınız ve mücrim bir topluluk oldunuz.
Âyetlerim okunmuyor muydu size?
muhammed 32 Kafir olanlar ve halkı, Allah yolundan çıkaranlar ve doğru yol, kendilerince de apaçık olarak anlaşıldıktan sonra Peygambere karşı gelenler, Allah'a hiçbir zarar veremezler ve görürler ki Allah, onların yaptıklarını yakında, mahvetmektedir.
Bir çoğu düşünmeye çalışacak,peygamber eşiydi felan,ki bu tür patikaalra girmeye de imkan yok,Allah gerekeni,gereken zamanda bildirmiştir,sanki tahrim 10 ile düpedüz Ebubekir kızı Ayşe'ye ve genel oalrak sünniliğe uyarı mesajı vermiş ama dinleyen kim???

tahrim 10 Allah, kafir olanlara, Nuh'un karısıyla ve Lut'un karısıyla örnek getirmededir; ikisi de, temiz kullarımızdan ikisinin nikah altındaydı, derken onlara karşı hainlikte bulundular da o iki temiz kul, hiçbir suretle onları kurtaramadı Allah'ın cezasından ve onlara girin denildi ateşe, girenlerle beraber.

Sünniliğin batıl olduğuna, şirk üzere olduğuna Kuran ile yeterince ispat verebiliyoruz,dileyen tövbeye durur,dileyen kafirlikleri tartışma götürmeyenleri hazret diye nitelemeye devam eder
Aliekber
Mesajlar: 149
Kayıt: 21 Ağu 2009, 14:40

Re: Sünniliğin batıl olduğunun Kuran ile ispatı

Mesaj gönderen Aliekber »

sayın canların konuya bakmalarını dilerim,

bakış açıları,yaklaşımları nedir makaleye dair
3nokta
Mesajlar: 3381
Kayıt: 26 Ara 2006, 22:16
Konum: Meşhedi313

Re: Sünniliğin batıl olduğunun Kuran ile ispatı

Mesaj gönderen 3nokta »

Sahabeyi gmkelere çıkarmak kendi içinde çelişkili bir meseledir. Dolayısıyla zaten bu gibi inançların batıl olduğu akıl ölçüsünde ve tarih kitaplarında ispatlıdır.
nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
. . .
Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön