Kaddafi : iran sünni biz şiiyiz

Cevapla
Kullanıcı avatarı
MERDAN
Mesajlar: 956
Kayıt: 01 May 2007, 22:14

Kaddafi : iran sünni biz şiiyiz

Mesaj gönderen MERDAN »

Kaddafi Fatımi devletini ! kurmakta ısrarlı

SAAF-Libya Lideri Muammer Kaddafi, Mısır’dan başlamak üzere tüm Kuzey Afrika’da Fatımi devletinin yeniden kurulması gerektiğine ilişkin sözlerini tekrarladı.

Dönemin ABD Başkanı Reagan’ın emriyle ABD savaş uçaklarının evini bombalamasının yıldönümü dolayısıyla Trablus’ta halka hitap eden Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi, deli diye nitelediği ABD Başkanı Reagan’ı o dönemde kaçmaya mecbur bırakarak yendiklerini belirterek dünyada artık klasik orduların ve savaşların değil, direniş hareketlerinin başarılı olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah’ının daha önce Beyrut sokaklarında düzenlediği askeri gösterileri sadece bir şovdan ibaret görenlerin kalplerinde hastalık bulunduğunu belirten Albay Kaddafi, Hizbullah gençlerinin son savaşta dünyanın en güçlü ordularından biri olarak nitelenen İsrail ordusunu yenilgiye uğrattığını söyledi.

“Sokaklarda güç gösterisi yapan Arap orduları, hep birlikte düşmanlarına karşı savaşacaklarına İslam dünyasına utançtan başka bir şey bir şey getirmediler” diyen Kaddafi, İsrail’i diyaloga mecbur eden şeyin de FKÖ veya Arap ülkeleri değil, Filistin direnişi olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Fatımi devletine de yeniden değinen Albay Kaddafi, “Fatımi devleti bize mirastır, onu tekrar kuracağız, siz gençler, sizin birkaç katınız olan Mısırlı, Tunuslu, Cezayirli, Faslı Moritanyalı gençler, ikinci Fatımi devletini kuracak” dedi.

Fatımi devletini resmi yöneticilerin ve şahıs olarak kendisinin değil, inançlı gençlerin kuracağını belirten Kaddafi, “Fatımi devleti bizimdir, bizim tarihimiz ve mirasımızdır, onu geçmişte kurduk, şimdi tekrar kuracağız” dedi.

Fatımi devleti döneminin geçtiğini ve bunun bir ihtilaf sebebi olduğunu söyleyenleri de gerici olarak suçlayan Kaddafi, tarihi ihtilafları yeniden diriltmek değil, etnik, kabilevi ve mezhebi ayrılıkları ortadan kaldırarak birliği sağlamak niyetinde olduklarını ifade etti.

“Mısır’dan Fas’a kadar hepimiz Şii’yiz, hepimiz Şii kültürüne ve münasebetlerine sahibiz, Şii kimdir? Şii, Ali’yi, Fatıma’yı, Peygamberi ve ehlibeytini sevendir; Peygamberin sünnetini uygulayan ise Sünni’dir” diyen Kaddafi, “İranlı kardeşlerimiz Peygamberin sünnetine iman ediyor ve onu uyguluyor, onlar Sünni’dir; biz ise Ali’yi seviyoruz o halde Şii’yiz” diye konuştu.

İranlıların Şii, Arapların ise Sünni olduğunu söyleyenlerin tarihin en büyük yalancısı olduğunu belirten Kaddafi, “tarihin ilk Şii devleti kuzey Afrika’da kurulduğu, düşmanlar İslam ümmeti arasında tefrika yaratmak için bunları söylüyor” dedi.
En son MERDAN tarafından 29 May 2007, 11:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Kullanıcı avatarı
MERDAN
Mesajlar: 956
Kayıt: 01 May 2007, 22:14

Mesaj gönderen MERDAN »

eee delidir ne dese yeridir.
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Cevapla

“Araştırma ve Makaleler” sayfasına dön