Hangi meyve neye yararlı?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
MERDAN
Mesajlar: 956
Kayıt: 01 May 2007, 22:14

Hangi meyve neye yararlı?

Mesaj gönderen MERDAN »

HANGİ MEYVE NEYE YARARLI ?

Resim

Kiraz Aspirinden 10 Kat Daha Etkili

Vitamin ve mineral deposu olan meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kiraz güçlü bir ağrı kesici.

20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunuyor ve bu maddenin ağrı kesici etkisi Aspirin'den on kat daha fazla.

Dahiliye uzmanı Dr. Mustafa Şahin, vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını söylüyor. Dr. Şahin, meyvelerin doğal şeker içerdiğini, ne kadar çok meyve tüketirse beyindeki sinir hücrelerinin de o kadar geliştiği ve meyve yemenin hafızayı canlandırdığını belirtiyor.

Meyvelerin mükemmel lif kaynağı olduğunun altını çizen Şahin, vitamin ve mineral açısından çok zengin olan meyvelerin kalorilerinin az olduğunu ve kilo aldırmadığını ifade ediyor.

Kolesterolü ve kan şekerini düşüren kirazın, kabızlığı da giderdiğini vurgulayan Şahin, kirazda bulunan flavanoidlerin vücuttaki zehri temizlediğini ve antioksidan etki yaptığını kaydetti. Kirazın nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu bildiren Şahin, "Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Ayrıca yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır." dedi.


Çilek:

Strese iyi geliyor, sakinleştirici etkisi var. Sigara dumanının etkilerini azaltıyor. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması öneriliyor. Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi bulunuyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor, mide ve bağırsak zayıflıklarını gideriyor. Safra kesesi hastalıklarına iyi geliyor ve yüksek ateşi düşürüyor. Dişlere ve diş etlerine iyi geliyor, diş taşlarının oluşmasını engelliyor ve cilde canlılık kazandırıyor.

Karpuz:

Böbreği temizliyor, astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı oluyor. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi geliyor.

Kavun:

Kanı temizliyor ve antioksidan özelliği bulunuyor. Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor, bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor.

Şeftali:

Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı koruyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlıyor ve idrar sökücü.

Kayısı:

Kan yapıcı ve kansızlığa iyi geliyor. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri bulunuyor. Özellikle akciğer kanseri, kalp hastalıkları ve kataraktın önlenmesinde yardımcı oluyor. Kemik erimesinin önlüyor, sinirleri gevşetiyor ve uyku veriyor. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalı. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katıyor.

Muz:

Kalp ve kas sistemine yararlı. Yorgunluğa ve ishale birebir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahip. Uykuyu düzene sokuyor, ülseri önlüyor ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı oluyor. Kolesterolü düşürüyor ve migren ağrısına faydalı. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahip.

Kivi:

Başlı başına bir C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası bulunuyor. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı koruyor. Antioksidan özelliği bulunuyor ve kan şekeri kontrolü için yararlı. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı oluyor. Astıma karşı koruma sağlıyor, kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürüyor ve kandaki yağ miktarını azaltıyor.

Vişne:

Şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Ateşi düşürüyor ve susuzluğu gideriyor. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içeriyor.

Armut:

Kalp, damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalı. Kansızlığa ve kabızlığa iyi geliyor.

Üzüm:

Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor. Karaciğeri temizliyor. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yeniliyor. Sindirimi kolaylaştırıyor, kansızlığı gideriyor ve bebeklerin gelişimi için çok faydalı.

İncir:

Bağırsakları çalıştırıyor, enerji veriyor ve cinsel güce yardımcı. Yüksek kan basıncını düşürüyor, kemik yoğunluğunu artırıyor.

Ananas:

Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor, iltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkili.

Her öğün elma ye, sağlıklı kal

________________________________________
Düzenli tüketilen elmanın,
soğuk algınlığından kabızlığa kadar pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği var. Bu yüzden uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyor. Düzenli tüketildiğinde bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanın diğer faydaları ise şöyle: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma kabızlığı önler. Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Böylece soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremez. Yemeklerden sonra yenen elma, diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası iyice temizlenir. Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü düşürür, faydalı kolesterolü yükseltir.

MUZ :
Kalbe ve kas sistemine yararlı olup, yorgunluğa ve ishale karşı çok faydalıdır.

MANDALİNA : Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.

PORTAKAL :
Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.


SALATALIK : Kasları gençleştiriyor. Deri hücrelerine elastikiyet veriyor.

HAVUÇ : Enerji veriyor. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.

AYVA : Şeker ve tanen gibi maddeler ihtiva eder. Vitamini boldur. İshali kesmek için en iyi ilaçtır. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanılır. Hastaya günde 30-100 gram arası ayva şurubu verilebilir. Çiçekleri bazı ekzamalarda çok iyi sonuç verir.

AHUDUDU : Taze ve olgun döneminde yenirse çok şifalıdır. Vücuttaki toksinleri dışarı atar, kanı temizler, kuvvet ve canlılık verir. Ayrıca çiçeği kaynatılıp suyu kullanılırsa göz ve bademcik iltihaplarına faydalıdır.

GRAYFURT :Sindirimi uyarıyor, diş etlerinin kanamasını azaltıyor ve soğuk algınlığın iyi geliyor. Lifleriyle yenirse kolesterolü düşürüyor.[/color]

KULLANIM ŞEKLİ : Meyvelerin aç karına alınması yada yemeklerden 2-3 saat sonra tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Allahım bana adaletinle değil, merhametinle davran. İMAM ALİ (A.S)
Cevapla

“Sağlık” sayfasına dön